- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set797
Nem og billig hverdagsmad, hvor børnene rigtigt kan tage del i madlavningen. Jeg har i hvert fald to sikre hjælpere til svensk pølseret. Der skal skrælles, skæres og røres. Ikke verdens mest kompliceret ret.
Da hovedingrediensen er kartoffel, er retten måske ikke så populær eller helsemæssig korrekt nu om dage, grundet stivelsen i kartoflen. Jeg mener dog ikke, at det er verdens undergang, at spise en god røvfuld kartofler i ny og næ. Alternativt kan du skifte lidt af kartoflerne ud med lidt knoldselleri, persillerod, pastinak, beder, porrer osv. Egentlig kan du lege lidt med sammensætningen af grøntsager – eller bare lave den straight med kartoflerne.
Svensk pølseret er også en god ret, hvis du har kartofler tilovers fra tidligere måltider i ugens løb.
Svensk pølseret
Ingredienser
- 10-15 kartofler
- 8-10 pølser
- 10 g smør
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg
- 2 spsk paprika
- 1 tsk timian eller en frisk kvist
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 4 dl fløde
- 2 spsk Worcestershire sauce
- 1 tsk salt og peber
- 1 oksebouillonterning
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Herefter koges kartoflerne indtil man kan stikke en gaffel i dem, og gaflen slipper kartoflen let. Når kartoflerne er kogt færdige, hældes vandet fra kartoflerne, og du køler kartoflerne af med koldt vand.
- Imens kartoflerne koges, skæres pølserne i stykker af ca. 1 cm, og løg og peberfrugt hakkes fint.
- Varm en pande om til middelhøj varme. Smelt smør på panden. Steg pølserne heri.
- Tilsæt løg, salt, peber og paprika og svits godt i panden. Tilsæt fløde/mælk, tomatkoncentrat og bouillon og varm i gennem.
- Når kartoflerne er kølet af, smider du al indholdet fra panden over i gryden med kartoflerne.
- Bring gryden i kog, således fløden jævner med stivelsen fra kartoflerne og bliver til en god tyk sauce. At servere!
Tip til opskriften
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse