- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.471
Madpakketemaet fortsætter, og her følger en lille en til samling af små mellemmåltidssnacks.
Den her opskrift er god til det pressede budget, såvel hjemme som på skole og i madkundskab. Pesto er billigt og endnu billigere selv at lave, hvis du har noget basilikum i haven. Jeg prøver at tilpasse udførslen af opskriften, når der er godt gang i basilikummen i skolehaven = endnu flere penge sparet. Det tager lidt tid at hente den i en skolehave, men hvis du har mulighed for det, er det en god og fed facet af undervisningen at tage eleverne med ud og hente råvarerne fra jorden. Find evt. en opskrift på Nordisk inspireret basilikumpesto her!
Er du ikke vild med basilikumpesto, kan du arbejde i persille, eller du kan købe alverdens pestoer i supermarkederne. En tomatpesto er også til at komme til for penge. ca. 7 kr. for en glas pesto.
Nemt til madpakken. Bag en ordentlig røvfuld. Så i fryseren – og så ellers bare i madkassen om aftenen eller morgenen. Mellemmåltid action packed!
Pestosnegle
Christian SvaneIngredienser
Dej
- 1/2 tørgær (ca. 6 gram)
- 1 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 1 tsk salt
- 2 spsk solsikkeolie
- 75 g rugmel
- 250 g hvedemel
- Ca. 50-100 g mozzarella
Pesto
- Ca. 2 håndfulde basilikum
- 40 g hasselnødder
- 50 g vesterhavsost (eller parmesan)
- 1 dl rapsolie
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk peber
- Lidt groft salt, smag pestoen til hermed
Sådan gør du
Dejen
- Lun vandet til lillefinger varmt i en kasserolle.
- Hæld vand, kærnemælk og olie i en skål.
- Kom rugmel, mel, salt og tørgær i en ny skål. Bland godt!
- Kom lidt mel på bordet.
- Lidt ad gangen tilsættes melblandingen til skålen med kærnemælken. Efterhånden som dejen bliver mere og mere fast, kan du tage dejen ud på bordet, hvor du kan ælte den færdig med hænderne.
- Stil dejen til hævning i skålen med et rent viskestykke over. Hævning = 15 minutter.
- Tænd din oven på 225 grader over- og undervarme.
- Kom igen lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant på ca. 20 x 40 cm-ish. Dejen skal være ca. ½ cm tyk.
Pesto
- Varm en pande op til middelhøj varme. På panden med hasselnødderne og rist dem til de er let gyldne og der spreder sig en dejlig duft omkring dem.
- Kom hasselnødderne i et stykke køkkenrulle og gnid dem. Så gnider vi den brune skal af nødderne, således vi får en flottere pesto + hasselnøddeskallerne giver en lidt uønskede bitterhed i pestoen.
- Skyl basilikumbladene og smid dem i en minihakker eller stavblenderkande. Smadr lidt med en stavblender.
- Riv vesterhavsosten på den grove side af et råkostjern og smid den i stavblenderkanden. Smadr lidt.
- I med hasselnødderne og et fed grofthakket hvidløg.
- Tilsæt rapsolien og smadr lidt igen.
- Smag til med lidt groft salt og friskkværnet peber. Smag lidt på pestoen og tilsæt evt. mere salt og peber.
Samling
- Frem med dejskraberen! Smør pestoen ud på dejen i et godt lag + drys lidt ost oven på pestoen.
- Rul dejen sammen til en lang pølse. Skær den ud i 8 stykker.
- Placér pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.
- Lad pestosneglene, efterhæve i 15 minutter.
- Bag pestosneglene i ca. 15 minutter.
Og så har du små mellemmåltider til madpakken…
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse