- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.116
Gulerodsboller er altid et hit på madpakken.
Det er også altid et godt emne at arbejde med i madkundskab i starten af skoleåret, da eleverne lærer at arbejde med gær og hævning.
Arbejdet med gulerodsbollerne kombineres også med lidt læsning og guleroden. Det giver en god indsigt en den dejlige rodfrugt, som på mange måder fylder meget i den dansk kost.
Gulerodsboller
Christian SvaneForb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Retter Boller
Køkken Dansk
Antal 12 styk
Ingredienser
- 3 stk gulerødder
- 25 g gær
- 2 1/2 dl lunkent vand
- 2 spsk solsikkeolie
- 1 tsk salt
- 100 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- 1 stk æg
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200˚ over- og undervarme
- Skræl og riv gulerødderne på et råkorstjern på et skærebræt.
- Rør gæren ud i en skål med vand.
- Tilsæt revet gulerod olie, salt og grahamsmel.
- Rør stille og roligt hvedemelet i skålen, indtil du har en dej, som ikke klistrer, og som har en fin elastisk konsistens. Det kan ske, at du skal tilsætte en lille smule mere mel.
- Stil dejen til hævning i 15-20 minutter.
- Rul dejen som en pølse – udstik 12 boller.
- Tag en bageplade med bagepapir og placer én bolle i midten, hvorefter du placerer 6 boller rundt omkring bollen. Sæt de næste boller tæt om de 7 første.
- Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
- Bag bollerne ved 200˚ over- og undervarme i midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tip til opskriften
Et godt lag tandsmør på de friskbagte gulerodsboller, og du er godt kørende!
Når bollerne er kølet af, smides de restrende i en frysepose, og så har man en god snack til 10-pausen næste skoledag.
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse