- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.023
Hustruen til personalefest. Så jeg forbereder mig på at tage “Årets ægtemandsprisen”!
Jep, lillemor skal da ha´ en burger – og dertilhørende syrligt tilbehør.
Eller vi havde en masse grøntsager og frugt, som skulle bruges til konservering. Så øger vi holdbarheden, og jeg får forberedt noget undervisning, da den lige om snart står på netop konservering i madkundskab.
Win-win-situation. Når privaten og arbejdet går op i en højere enhed.
Et lille patentglas.
2 Løg.
3 Fed Hvidløg.
4 Syrlige æbler. Friske fra haven eller Granny Smith.
1 tsk Friskrevet ingefær.
1 dl Vand.
½ dl Æbleeddike.
200 g Farin.
1 Lille Chili.
1 tsk Salt.
- Snit løg, chili og hvidløg fint.
- Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i grove tern.
- Riv den friske ingefær. Jeg har altid noget i fryseren. Alternativt; tørret ingefær.
- Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog.
- Når gryden er bragt i kog, skrues der ned på svag varme. Lad chutneyen kog ind til den har fået en tyk konsistens. Dette tager mellem 15-25 minutter. Det kommer lidt an på væskeindholdet i æblerne. Jeg måtte bruge lang tid, da der var meget væske i æblerne. Og kunne faktisk godt have indkogt den mere endnu. Smag evt. til med mere chili og kog yderligere igennem i et par minutter.
- Skold et glas til opbevaring af chutney. Dette kan du gøre, mens chutneyen hygger sig i kasserollen.
Skold et patentglas godt og grundigt. I med chutneyen!
Hvis du ikke har nogle syrlige æbler, men kun har nogle søde nedfaldsæbler mod slutningen af sæsonen, kan du godt lige give din chutney en deciliter æbleeddike i stedet for en halv = mere syre.
Chutneyen har godt af at stå på køl i en uge eller mere før brug. Så har smagene i din chutney virkelig mulighed for at udvikle sig.
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse