Faglig læsning
Ny nordisk mad
Ny Nordisk Mad har sin oprindelse i de nordiske lande. Når du spiser og anvender
Faglig læsning, Ost
Ost
Vi arbejder i 8. klasse med videnskaben i maden. Med andre ord undersøger vi, hvordan
Faglig læsning, Faglig læsning og anden madnørderi, Italiensk
Pastaens oprindelse – og lidt
Måske verden mest populære fødevare? Og i hvert fald, verdens sjoveste mad at lave med
Faglig læsning
Proteiner
“Min krop er et tempel“… Et tempel er en kirkeagtig bygning. En hellig bygning. En
Faglig læsning
Varmeoverførelse – madens tilberedning
Madlavning bliver ofte beskrevet som: “transformationen af råt mad til noget anderledes“. Dog kan der
Faglig læsning, Okse- og kalvekød
Oksekød
Her kan du læse om oksekød – altså kød fra koen. Vi arbejder ofte med
Faglig læsning
Meltyper
Siden indeholder affiliates. I starten af 7. klasse dykker vi ned i de forskellige meltyper.
Brød, Faglig læsning
Gærprocessen
I dette afsnit skal du læse om, hvordan gær virker i dit brød. Vidste du,