Lugtesansen
Prutter lugter dårlig… Lugtesansen fortæller os om maden kan bruges, og allerede på afstand fortæller
Madbilleder – Guide til at
I denne artikel kan du læse om og få nogle ideer til anretning og fotografering
Maillard-reaktioner
Hvorfor tager maden farve og får en tilberedt smag? I denne artikel er der samlet
Gryder
Min undervisningsplan i 8. klasse madkundskab har et gennemgående tema, som går på at vi
Guleroden
Hver gang jeg starter et nyt madkundskabshold op, arbejder vi altid med brød og gærprocesser.
Høresansen
Syns-, smags-, lugte- og følesansen er ofte de sanser, som vi fokuserer mest på, når
Hygiejne – den vigtigste forudsætning
Denne lille artikel er altid det første mine elever læser, når de møder ind til
Ismaskinen
Gelato, parfait, sorbet, granité eller en god flødeis? Mulighederne er mange, når det komme til
Kødfri kost? Noget for mig?
Altså når jeg præsenterer dette for unge friske vesthimmerlandske drenge i 7. klasse, kigger de
Kemiske hævemidler
Må jeg godt tage noget natron i stedet for bagepulver, Christian? Nej, kære elev… Eller