Winner winner chicken dinner – Snappy kyllingegryde

dsc 0715 | Domestic Science
  • Set
    787

“Du, skat. Smut du bare i fitness. Så ordner jeg maden. Hvad skal jeg lave?”

“Du skal lave kyllingegryde. Jeg har lavet en opskrift, som står i min opskriftsbog…”

Således fik jeg rodet mig ud i aftensmaden. Problemet var bare, jeg ikke kunne forstå hustruens opskrift, da der var en masse løse ende, som hun normalt løser med intuition og kærlighed. Så må manden jo bare improviser.

Det udviklede sig til en overraskende lækker mør kyllingegryde i paprikasauce med ris og  crunchy rødkål.

 

4 personer.

 

500 gram Kyllingefilet.

1 pk Bacon.

2 Røde peberfrugter.

1-2 Løg.

1 spsk. Paprika.

1/5 Rødkål (eller anden kål type). Rødkål “kæler” bare for det æstetiske look.

1/4 l Fløde.

1 Knivspids sukker til af fremhæve smag og sødme.

Smag til med salt & peber.

Tilbehør: Ris eller en god rustik kartoffelmos.

dsc 0711 1 | Domestic Science

Bettemayn´ Alexandersen var chef for peberfrugterne. Altid godt med en lille hjælper i køkkenet. Han har en fantastisk rustik tilgang til snitteriet:-)

 

  1. Bacon skæres i tynde skiver. Svits baconen i en god stor gryde.
  2. Kyllingefilet skæres på langs sådan, at du får nogle lange tynde strimler. Tilsæt kyllingestykkerne i baconguffet og brun godt og grundigt af.
  3. Tilsæt paprikaen sådan at den kan blive godt “brændt af”. Tilsæt evt. mere paprika, afhængig af kvaliteten af din paprika. En god ungarsk bandit vil der nok være lidt mere riv i end Rema 1000´s til 4,95.
  4. I mens snittes løg(-ene) fint. Smid dem i gryden og steg med.
  5. Peberfrugt skæres i strimler, som det ses på ovenstående billede. Smid dem i gryden og steg med.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Skru blusset ned på lav/middel varme og lad det simre i en 15 minutters tid. Retten kan egentlig stå ved lav varme i længere tid = mere smag.
  8. I mens snittes rødkål meget fint.
  9. 5 minutter inden servering, smider du halvdelen af rødkålen i gryden og rør godt og grundigt rundt.
  10. Inden servering drysses det sidste rødkål på tallerkenen. Det giver et super lækkert udseende og tilfører en masse crunchy bitterness.

 

En hurtig og god ret til en travl hverdag.

Næste gang jeg laver denne ret, bliver der nok også knaldet lidt champignons og perleløg i. Perleløgene kunne tilføre lidt let syrlighed i retten.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide