- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set805
Nem og billig aftensmad til de kolde efterårsaftenener. Og så er det en ret med mange ingredienser, som vi næsten altid har i skabene og på hylderne i hjemmene. Det er også en ret, hvor du lige kan rydde lidt op i grøntsagsskuffen. Har du en eller anden rest, kan man altid lige smide det i en suppe = mindre madspild.
I madkundskab arbejder vi med en hel masse frugt og grøntsager. Og i den forbindelse er det oplagt at nappe en tomatsuppe med.
Tomatsuppe med rugbrødschips
Christian SvaneIngredienser
Tomatsuppe
- 1 ds hakkede tomater (eller 1 kg friske tomater)
- ½ ds tomatkoncentrat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- ½ chili
- 1 ds vand (brug dåsen fra de hakkede tomater)
- 4 soltørrede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 dl fløde
- Lidt frisk basilikum
Rugbrødschips
- 4 skiver rugbrød
- 2-3 spsk solsikke- eller rapsolie til stegning
- Lidt groft salt
Sådan gør du
Tomatsuppe
- Pil og hak dine løg, hvidløg og peberfrugter groft. Brug ikke tid på at gøre det fint. Du skal jo alligevel blende det hele om 30-45 minutters penge…
- Varm din gryde op til middelhøj varme.
- På med lidt olivenolie. Steg løg, peberfrugter, soltørrede tomater og hvidløg et par minutter til de er blanke.
- Skyl din chili og skær den mængde, som du har lyst til – på panden og lad dem stege med et par minutter.
- Tilsæt balsamico + 1 tsk sukker.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og vand.
- Lad det hele koge igennem i 25-35 minutter.
- I med fløden og blend det hele med en stavblender.
- Smag til med salt og eventuelt lidt mere eddike.
Rugbrødschips
- Skær rugbrødsskiverne i trekanter.
- Varm en stor pande godt op til middel-høj varme.
- Kom olien på panden. Der skal være et tyndt lag olie på hele panden.
- Når olien er varm, lægges rugbrødet forsigtigt på panden. Rist rugbrødet sprødt på begge sider; ca. 2-3 minutter på hver side.
Herfra kan du give din tomatsuppe et skvæt olivenolie eller creme fraiche. Og så lige et lille drys med friskhakket basilikum.
Efter stegning, lægges rugbrødet på køkkenrulle på en tallerken og drysses med groft salt. Køkkenrullen suger det værste olie.
Rugbrødet må godt blive koldt. Så du kan lave det i god tid. Rugbrødet skal tilføre noget sprødhed og den lækre bitre maltsmag. Umme umme.
Velbekomme.