Tomatsalat på spinatterrine

fullsizeoutput 49c | Domestic Science
  • Set
    586

En lidt anderledes tomatsalat?

Så får du lige en fizz´ og velsmagende bund at anrette den på. Her får du arbejdet lidt med en anderledes tekstur og smagsgiver til en ellers klassisk tomatsalat.  Det er nemt og giver et mega fedt udtryk på tallerkenen – hvis du spørger mig.

Jeg tænker umiddelbart denne ret som en lille forret, men jeg gjorde det godt nok til en hovedret for lillemor med lidt bruschetta, grillet squash og noget go´ lufttørret skinke.

 

fullsizeoutput 49c | Domestic Science

 

4 Personer. 

 

Spinatterrine

75 g frisk spinat. Frossent kan sagtens bruges 

1 løg

1 fed hvidløg

2 dl vand

1 spsk balsamico

2 g agar agar

Et par basilikumblade

Salt og peber

  1. Hak løget fint.
  2. Blend spinat, balsamico, basilikum, løg og vand i en blender for at opnå en glat væske.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Sæt den “flydende” spinat i en kasserolle og kom agar agar heri. Bring det i kog under konstant omrøring. Lad det koge i 2-3 minutter, mens du fortsat rører rundt.
  5. Tag kasserollen af varmen.
  6. Fyld en flad firkantet eller rektangulær beholder med den varme spinatblanding. Du skal skabe et lag på ca. 1 cm tykkelse.
  7. Lad det køle ned i køleskabet eller uden for, hvis vejret tillader det. Beholderen skal være helt vandret, således din terrine har en ensartet tykkelse. Når temperaturen er nede på ca. 35º, vil din terrine sætte sig og blive en gele. Dette tager ca. 15-20 minutter, hvis du kan finde noget kulde.

 

Når din terrine har sat sig, skærer du den i kvadrater eller udstikkerne den i dine ønskede størrelser. Jeg havde nogle metalringe…

 

Tomatsalat

3-4 gode store tomater 

1 kugle mozzarella 

1 løg 

1 spsk balsamico 

2 spsk olivenolie 

Lille håndfuld frisk basilikum 

Lidt groft salt og friskkværnet peber. 

  1. Skær dine tomater i grove tern og smid dem i en skål.
  2. Snit dit løg fint og smid det ned til tomaterne.
  3. Hak basilikum groft og smid det ned til tomaterne.
  4. Og kom ellers de resterende ting i skålen med tomaterne. Bland godt rundt i skålen og tomatsalaten er klar.

 

Og så anretter du ellers stille og roligt din tomatsalat oven på din spinatterine. Voilá.

fullsizeoutput 49a | Domestic Science
Klar til at blende i minihakker eller blender.
fullsizeoutput 49b | Domestic Science
I med lidt olie – og snart lidt mere.
| Domestic Science
Og så skal vi varme spinaten op til 80-90º, da agar agarens virkning kicker ind her.
fullsizeoutput 4a4 | Domestic Science
En evt. sammensætning med andre italienske sager = hovedmåltid

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide