img 0502 | Domestic Science
  • Set
    862

Har du været spejder?

Så kender du nok den her. En energibombe uden lige.

En morgenmadstoast, som sparker røv! Ikke speciel sund, men energispækket som bare pokker. Et tigerøje er et måltid i sig selv.

Faktisk er det et måltid, som kan indtages på alle tider af døgnet. Jeg har selv lavet tigerøje på adskillelige vandreturer eller som en natsnak på lejrskole i den svenske ødemark.

I madkundskab er det en sjov ting at lave, når/hvis man arbejder med bålmad. Det er billigt, nemt at arbejde med og der bliver arbejdet med bål som tilberedningsmetode.

Gårsdagens version blev lavet i ovnen, da min søn elsker tigerøje til morgen mad. Så du kan sagtens lave tigerøje inden for. Meeeen tigerøje om bålet kan bare noget specielt, og det skal da også helst laves på en bålrist i naturen.

 

Læs mere om bål her.

Hold hele tiden øje med dit tiger øje på bålet, da du vil utrolig ulykkelig, hvis dit tigerøje bliver branket og brændt! Så daler moralen ekstremt meget i feltfarlig;-)

 

Tigerøje

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Bagning, Breakfast, Brunch
Køkken Bål
Antal 6 styks

Ingredienser
  

  • 12 skiver toast- eller franskbrød
  • 12 skiver bacon
  • 6 æg
  • Lidt solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Start et bål (eller en grill op eller tænd ovnen på 200º varmluft).
  • Tag et stykke stanniol og smør midten med olie.
  • Læg 2-3 skiver bacon på stanniolen.
  • Læg én skive toastbrød på baconen.
  • Tag en skive toastbrød og lav et hul heri og læg toastbrødet oven på det andet toastbrød.
  • Slå ét æg ud i hullet i toastbrødet og fold baconen omkring toastbrødet.
  • Pak stanniolen let omkring tigerøjet. Det behøves ikke at være stramt.
  • Tigerøjet tilberedes ca. 15-20 min på bål (eller i ovn). OBS du skal nok lige vende staniolpakken, hvis du tilbereder på bål, da varmen ikke fordeles ligeligt som i ovn. Hold hele tiden øje med dit tiger øje!

img 0494 | Domestic Science
Bacon på lidt olie på stanniol. Olien hjælper til at baconen lettere slipper stanniolen efter tilberedningen.
img 0496 | Domestic Science
Hul i brødet = plads til ægget aka tigerøjet.
img 0497 | Domestic Science
Det er jo næsten bål-origami, når der skal foldes bacon og stanniol om brødet.

 

Hertil anbefales en god årgang Heinz ketchup og grovkornet Dijonsennep.

Hvis man er en rigtig frækkert, smider man lige en lille skive cheddarost mellem brødskiverne, inden man klækker ægget heri. Bare lige hvis man skal have lidt flere kalorier med.

 

img 0499 | Domestic Science
Så er der næsten pakket.

  

Jeg tror de fleste spejdere godt kan finde på at tæske endnu mere bacon omkring brødet, men det har jeg ikke turde gøre endnu, da jeg har en ide om, at det kommer til at give hjertekarsygdomme. Hvis man alligevel vælger at vikle brødet ind i mange skiver bacon, kan det anbefales at flette baconen. Så får man trods alt et sidste æstetik og smukt tigerøje, inden hjertestoppet indtræffer.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide