- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set943
Vi kan også kalde den “Tynd sprød æbletærte”.
Jeg elsker det fransk køkken.
Jeg laver i den kommende tid en lille serie af nemme franske kager, som jeg håber mine madkundskabselever giver sig i kast med. Ingen tvang, men de burde lave lidt sødt til mor og far for bare at holde dem ud og indespærret:-)
Jeg elsker at tage mig tid til at lave mad, men nogen gange er det også fedt at lave hurtig, nem og lækker mad. Denne franske bandit er ingen undtagelse! Derfor tænkte jeg også, at det kunne være en sej kage, at sætte eleverne til at lave i hjemmene. Dels fordi det er en nem og lækker kage, og dels fordi den består af råvarer, som vi næsten altid har i hjemmet. Så skal vi ikke ud og handle for meget – og kan fortsat blive hjemme. #stayhomeandcook!
Med denne opskrifter har du hurtigt knaldet en tærte sammen til den uventede gæst.
Ca. 6 personer.
125 g flormelis
250 g butterdej
2 spsk hvedemel
6 æbler
75 g smør
En lille smule sukker
- Tænd din ovn på 190º over- og undervarme
- Drys flormelisen ud på dit køkkenbord. Rul butterdejen ud i en cirkel herpå. Du kan også lave den firkantet. Men cirkel ser fedt og lækkert ud.
- Smid dejen over på et stykke bagepapir og prik dejen med en gaffel.
- Kom 2 spsk hvedemel i en finmasket si og drys melet ud over butterdejen. Dette mel skal suge saften fra æbler om et øjesteblik.
- Skræl æblerne, udkern og skær dem i kvarte.
- Skær æblerne i tynde skiver og læg dem i rosetform på butterdejen (se nedenstående billede). Søg for en lille smule afstand til kanten af dejen. Her vokser dejen flot op omkring æblerne.
- Smelt smørret og pensl æblerosetten hermed. Drys lidt flormelis over æblerne.
- Bag tærten i 25-30 minutter. Giv evt. tærte et svirpe med grillfunktionen på ovnen, hvis den ikke har tager så meget farve. Bare lige et minut.
Jeg kastede mig ud i at lave en lille instruktionsvideo, da det kan være rart at få sat billede på handlingerne. Det kan vi jo ikke med en opskrift og der er ingen gennemgang i disse Corona-tider.
Velbekomme