- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set671
Eller Chokoladetærte…
Men det fransk lyder igen bare meget federe!
Temaet om franske fristelser fortsætter, og vi arbejder videre med en mørdej. I går var det en Cyclope eller syltetøjsmedalje, hvor mørdejen blev bagt frit om du vil. Med denne chokoladetærte bages mørdejen i en tærteform, inden vi hælder en masse chokolade heri.
6 personer
Sød mørdej
125 g smør
75 g flormelis
250 g mel
1 æg
- Tænd din ovn på 180º over- og undervarme.
- Hæld mel i en skål og smuldr smør heri.
- Bland med flormelis, og æg i skålen og saml dejen forsigtigt. Stil dejen på køl i 30 minutter.
- Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal rulles relativt hurtigt ud.
- Læg dejen i din tærteform (ca. 26 cm bred) og sørg for at den går godt ud til kanten. Skær den overskydende mørdej fra i toppen.
Fyld
50 g hasselnødder
150 g mørk chokolade
75 g smør
250 g fløde
1 tsk vaniljesukker
3 spsk dl whisky
- Hak eller blend dine hasselnødder og drys dem ud over tærtebunden.
- Bag tærten i 30 minutter ved 180º.
- Imens smelter du chokoladen sammen med smør, vaniljesukker, fløde og whisky i en kasserolle.
- Når tærtebunden er bagt, skal den køle af.
- Hæld chokolademassen i den afkølet tærtebunden og stil den koldt ind til servering. Gerne 30-60 minutter. Chokolademassen skal være stivnet.
Du kan evt. sætte noget plastikfilm over tærten. Bag sørg for at filmen ikke rammer ned i den flotte chokolade.
Velbekomme.