Svenske chokoladebrød

img 1598 | Domestic Science
  • Set
    912

Så står den på julebagning i madkundskab!

Jeg tilstræber altid at madkundskab skabe arbejde med nogle klassiske retter og opskrifter og noget lidt anderledes.

I denne tid arbejder vi med havregrynskugler, pebernødder og svenske chokoladebrød. Tanken var, at svenske chokoladebrød var en lidt anderledes småkage til juletiden.

Og ja, dejen kan virke meget tør i lang tid. Men giv den noget kærlighed og dejen bliver dejlig smidig.

Svenske chokoladebroed | Domestic Science

Svenske chokoladebrød

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Jul, Småkager
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g blødt smør eller margarine
  • 1 æg
  • Ca. 30 g perlesukker
  • Lidt vand eller mælk til pensling af chokoladebrødene

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 180°.
  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen med ægget – tilden er lidt blød.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Del dejen i 6 lige store portioner.
  • Rul hver portion til en stang. Den skal være ca. 30 cm lang.
  • Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let til de bliver ca. 4 cm brede.
  • Pensl med chokoladebrødene med vand eller mælk.
  • Drys stængerne med perlesukker.
  • Bagetid = Ca. 12-14 min. ved 180°.
  • Stængerne skal være bløde, når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.

Tip til opskriften

Lad dem køle af på en bagerist. Disse svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og lidt bløde i midten.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide