86af01a6 bb5c 477e 81fc bf2175b87e2f 1 201 a | Domestic Science
  • Set
    715

En lækker lille snack, når du skal have tyndet lidt ud i surdejen.

Det kan ske, at du har arbejdet en stor mængde surdej op ved gentagen fodringer af  din surdejen. Det kan også være at du er i gang med et surdejsprojekt i skolesammenhænge, og skal have brugt det sidste surdej mod projektets slutning. Så kan du næsten lige så godt prøve denne opskrift.

Jeg bruger opskriften i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi arbejder med fermentering og starter en surdej op. Jeg har forberedt en surdej til undervisningen, som eleverne kan tage af. 

Eleverne prøver at lave opskriften, som den er opsat nedenstående. Det giver en meget syrlig pandekager, som jeg personligt godt kan lide. Bevares, den er meget anderledes. Eleverne finder det meget syrligt, hvorfor de prøver at tilsætte lidt mere mel og vand for at undersøge, hvad der sker med smagen. 

Uden at røbe for meget, kan jeg anbefale at give nedenstående opskrift lidt ekstra mel og vand, hvis du ikke er til er syrlig pandekager;-)

Opskriften er også god som en lille snack, brunch- eller morgenmadshapser. Måske  på madpakken. Men de er helt klart bedst frisk bagte!

Her følger en lille opskrift på nogle små frækkerter af nogle snack-madpandekager.

86af01a6 bb5c 477e 81fc bf2175b87e2f 1 201 a 3 | Domestic Science

Surdejspandekager

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Retter Bagning, Bæredygtighed, Fermentering, Snack
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • Ca. 4 dl surdej
  • ½ spsk sesamfrø pr. pandekage
  • ½ tsk groft salt pr. pandekage
  • ½ tsk finthakket purløg pr. pandekage
  • Lidt solsikke- eller rapsolie til stegning

Sådan gør du
 

  • Find alle ingredienserne frem.
  • Hak purløg fint.
  • Varm din stegepande op til middelhøj varme.
  • Kom olie på panden.
  • Når olien er varm, kommer du ca. en deciliter surdej på panden (hvis du har gang i en stor pande, kan du have gang i flere pandekager.
  • Mens pandekagen steger på den første side, drysser du hurtigt purløg, salt og sesam den ubagte side, således purløg, salt og sesam sætter sig fast i dejen.
  • Hav en palet og gaffel klar til at kontrollere og vende pandekagerne.

Tip til opskriften

Pandekagerne er klar til at blive vendt, når dejen på oversiden er ved at være lidt fast og ikke “løber” eller flyder til siderne. Læg mærke til stegefladerne på billeder.

7924875c 85e0 469e 89c2 b4390b5a7509 1 201 a 3 | Domestic Science
Svampet, let syrlig og salt, ristet sesamsmag og krydr fra purløg. En lækker lille snack, når du skal have tyndet lidt ud i surdejen.

Så skal der snackes. Det kan ske, at du vil have nogle elever, som bliver lidt “skræmte” af den syrlige smag. Der kan være nogle udfordringer i forhold til den generelle opfattelse af pandekager.

Velbekomme

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide