- 6. februar 2024
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set312
Udnævnt som Danmarks nationalret tilbage i 2014 af 60.000 personer.
Over 44 % af stemmerne havde en kombination af kogte kartofler, opbagt sovs og stegte flæskeskiver. Det var med andre klassiske retter som frikadeller, hakkebøffer og krebinetter/karbonader.
Enig eller ej?
Svinekød har altid været en stor del af den dansk madkultur, hvilket også ses på “konkurrenterne” til den stegte flæsk. Både frikadeller og krebinetter/karbonader har en vis andel af svinefars i retten.
Dette er således en opskrift, som nemt kunne være en fast del på en årsplan med dansk madkultur eller i forbindelse med sauceforløb, hvor vi har den opbagte persillesauce.
Læs og undersøg mere om dansk madkultur her: Dansk madkultur eller Guide til madkulturer
Stegt flæsk med persillesauce
Christian SvaneIngredienser
- 700-800 g stegeflæsk
- Lidt salt og peber
Persillesauce
- 50 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 4-5 dl mælk
- ½-1 grøntsagsbouillonterning
- 1 håndfuld kruspersille
Sådan gør du
- Klargøre en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
- Kom flæsken på bageristen.
- Drys lidt salt og peber over flæsket.
- Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175℃ varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.
Persillesauce
- Skyl persillen, og hak den fint.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Drys mel i smørret, og pisk det sammen for svag varme, så melet bliver stegt godt.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du pisker, og koger saucen godt igennem.
- Rør persille i sovsen, og smag den til med salt og peber.
Tip til opskriften
Pil eller skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet koldt vand (1 spsk salt). Bring i kog op og kog derefter i cirka 20 minutter afhængigt af kartoflernes størrelse. Kontroller kartoflerne og om de er møre ved at stikke en gaffel forsigtigt heri. Gem evt. vandet i en kande, hvis saucen er blevet for tyk.
Velbekomme.