Semlor – svenske fastelavnsboller

IMG 4477 scaled | Domestic Science
  • Set
    782

Ok, jeg hopper også med på bølgende af de sveske fastelavnsboller.

Mest af alt, fordi 8. klasserne fik lov til at have lidt medbestemmelse på undervisningsindholdet i denne Corona-tid. De vil lave fastelavnsboller – men det har de altså lavet i 6. klasse. Men kunne vi lave nogen fastelavnsboller, som lige er en smule anderledes end den klassiske version. Se opskrift her: Fastelavnsboller med creme.

Få også lidt baggrundsviden om fastelavn her: Fastelavn

IMG 4468 | Domestic Science
Nå ja, lad være med at gøre som jeg og tabe telefonen i kagerne. Hustruen havde lige anrettet de fineste semlor til eftermiddagskaffen. Det var da et godt billede til opskrift… Det gode billede lader vente på sig…

IMG 4477 | Domestic Science

Semlor

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Retter Bagning, Boller
Køkken Svensk
Antal 10 styk

Ingredienser
  

Dejen

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 75 g blødt smør
  • 5 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 475 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fyld

  • 75 g marcipan (groft revet)
  • 75 g mandler
  • 3-4 spsk mælk
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Dejen

  • Lun mælken i en kasserolle ved middel varme.
  • Kom mælken i en skål.
  • Smuldr gæren i den lune mælk
  • Tilsæt blødt smør, salt, sukker, kardemomme og vaniljesukker til skålen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt sammen.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 minutter.
  • Rul dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker.
  • Rul stykkerne til boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  • Tænd din ovn på 225 grader over- og undervarme.
  • Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem i ca. 10 minutter til de bliver gyldne.
    Bollerne er bagte, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Når bollerne er afkølet, skæres toppen af hver bolle. Udhul nu bollerne med en gaffel. Brøddejen smuldres i en skål.

Fyld

  • Frem med skålen med brødresterne fra udhulningen af bollerne.
  • Hak mandlerne groft.
  • Riv marcipan groft på et råkostjern.
  • Kom mandler og marcipan i skålen med brødrester og rør.
  • Kom 3-4 spsk mælk i skålen lidt ad gangen, til du har en cremet og lækker fyld.
  • Pisk fløden til en skum og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en tylle og fordel en smule på hver semlor. Det kan også gøres med en ske…
  • Læg låget tilbage på hver semlor og drys flormelis hen over bollerne med en si som på billedet.

IMG 4474 | Domestic Science

 

IMG 4478 | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide