- 8. februar 2021
- by Christiansvane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set782
Ok, jeg hopper også med på bølgende af de sveske fastelavnsboller.
Mest af alt, fordi 8. klasserne fik lov til at have lidt medbestemmelse på undervisningsindholdet i denne Corona-tid. De vil lave fastelavnsboller – men det har de altså lavet i 6. klasse. Men kunne vi lave nogen fastelavnsboller, som lige er en smule anderledes end den klassiske version. Se opskrift her: Fastelavnsboller med creme.
Få også lidt baggrundsviden om fastelavn her: Fastelavn


Semlor
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 10 minutter min
Retter Bagning, Boller
Køkken Svensk
Antal 10 styk
Ingredienser
Dejen
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 75 g blødt smør
- 5 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 475 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld
- 75 g marcipan (groft revet)
- 75 g mandler
- 3-4 spsk mælk
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 dl piskefløde
Sådan gør du
Dejen
- Lun mælken i en kasserolle ved middel varme.
- Kom mælken i en skål.
- Smuldr gæren i den lune mælk
- Tilsæt blødt smør, salt, sukker, kardemomme og vaniljesukker til skålen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt sammen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30-60 minutter.
- Rul dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker.
- Rul stykkerne til boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
- Tænd din ovn på 225 grader over- og undervarme.
- Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter.
- Pensl bollerne med æg og bag dem i ca. 10 minutter til de bliver gyldne. Bollerne er bagte, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Lad dem køle af på en bagerist.
- Når bollerne er afkølet, skæres toppen af hver bolle. Udhul nu bollerne med en gaffel. Brøddejen smuldres i en skål.
Fyld
- Frem med skålen med brødresterne fra udhulningen af bollerne.
- Hak mandlerne groft.
- Riv marcipan groft på et råkostjern.
- Kom mandler og marcipan i skålen med brødrester og rør.
- Kom 3-4 spsk mælk i skålen lidt ad gangen, til du har en cremet og lækker fyld.
- Pisk fløden til en skum og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en tylle og fordel en smule på hver semlor. Det kan også gøres med en ske…
- Læg låget tilbage på hver semlor og drys flormelis hen over bollerne med en si som på billedet.
Velbekomme.