- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set825
Artiklen indeholder affiliates.
Var det sommeren? Eller er der sommer på vej?
Et fantastisk vejr fik gang i grillen hele weekenden, kombineret med et godt tilbud på bogen Meyers salater – året rundt, fik gang i både grillen og salatkokkerierne.
Min Rema 1000 i Svennern` har efterhånden nogle faste, gode og billige økologiske salatblandinger, som bare lige skal skylles. Wupti klar. Det gør det utrolig dejlig nemt at have en “grundbase” i en salat med disse blandinger, hvis det skal gå hurtigt. Hertil skal der så tilsættes lidt grøntsager m.m.
2 personer
50 g feldsalat
50 g økologiske salatblanding
14 San Marzanotomater
1/2 squash
12 asparges
2 rød peberfrugt
300 g kyllingekebab
Lidt olie til stegning af kebabben
- Tænd op i grillen sådan, at den er on fire, når du kommer kommer med grøntsagerne om et øjesteblik.
- Kom salterne i en si, og skyl dem godt og grundigt. Kom dem alternativt i en skål med isvand, således salatbladene holder deres sprødhed og evt. jord falder til bunds. Stil dem til side…
- Skyl grøntsagerne, læg dem på en tallekern – ud til grillen!
- Pensel grøntsagerne med olivenolie og grill dem i ca. 10 minutter. Vend dem i ny og næ.
- Grønsagerne lægges til side på en tallerken. De må gerne køle lidt af.
- Pil skindet af peberfrugten og hak den groft. Tip: Kom peberfrugten i en pose i 5-10 minutter. Så er skindet lige til at pille af. Jeg undlod det denne gang, og skindet fløj alligevel af. Så det kan lade sig gøre uden plastikpose.
- Nu hvor grøntsagerne er stillet til side, kommer du lidt olie på en pande. I mit tilfælde, har jeg panden i grillen. Vi skal jo ikke gå ned på grej! Kom kebabkødet i panden og steg det sprødt.
- Tør salatbladene i en salatslynge eller nænsomt i et viskestykke.
Herfra er det et spørgsmål om anretning. Lige inden spisetid, lagde jeg de blandede salatbladene i en skål. Herefter lagde jeg de grillet grøntsager ovenpå salaten. De skal helst ikke være for varme, da salaten kan falde sammen.
Jeg serverede kebabkødet ved siden af salaten. Så kunne familien selv blande kødet i, eller lægge det ved siden af.
Sidst men ikke mindst, vendte jeg lige kebabkødet rundt i den dejlige salat.
En alt i alt dejlig, nem og sprød salat, hvor der er en masse forskellige smagsnuancer.
Må sommeren komme igen lige om straks!
Velbekomme.