IMG 4949 scaled | Domestic Science
  • Set
    1.437

Hjemmelavet pommes smager bare bedre! Og så i egen friture – men pas på med at bruge den for flittigt.

Hvor personer er der til? Jeg plejer at kalkulere med ca. 1 bagekartoffel pr. person. Men skal du lave pommes frites til pommes frites-glade mennesker, skal der måske opjusteres en smule.

 

IMG 4949 | Domestic Science
Der er intet som hjemmelavet pommes.

 

4 personer. 

 

2-4 store aflange bagekartofler

Olie til fritering

1 tsk groft salt

1 L Fritureolie eller smagsneutral olie, fx raps-, solsikke- eller vindruekerneolie

  1. Vask kartoflerne godt og grundigt. Du behøver ikke at skrælle dem.
  2. Vend kartoflen på langs og snit den ene side af bagekartoflerne, inden du begynder at skære dem i store skiver á ca. 1 cm tykkelse. En god bagekartoffel giver 4 gode skiver.
  3. Skiverne skæres nu i stave á 1 x 1 cm tykkelse.
  4. Bring vand i kog i en stor gryde.
  5. Kom kartoflerne i og kog ca. 5-6 minutter (forkogning).
  6. Efter endt forkogning, køles kartoffelstavene af i koldt vand. Herefter er de klar til fritering, når de er tørret i en viskestykke.

Kartoffelstavene kan også laves i god tid, således madlavning ikke bliver så stressende, når der er gang i for mange gryder og pander.

fullsizeoutput 132 2 | Domestic Science fullsizeoutput 134 2 | Domestic Science fullsizeoutput 135 2 | Domestic Science

 

 

 

 

Hvis du ikke har en frituregryde, kan du bruge en en normal gryde med 1 liter olie. Varm olien op. Den kan kontrollere om olien er klar, ved at stikke en kartoffelstav heri. Hvis der kommer bobler på siden af kartoflen, er den klar. Så er den ca. 170-180 grader.

OBS! Vær altid ekstra opmærksom, når du har gang i en gryde med olie! Varm olie kan give grimme brandskader, og frituregryde kan forudsætte brand, hvis man glemmer, at de er i gang.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide