fullsizeoutput 502 | Domestic Science
  • Set
    690

Planen siger, at vi skal arbejde med kylling. Så lad os da plukke en høne (læs: kylling) hurtigt.

Jeg ser denne opskrift, som en hurtig og nordisk inspireret ret, hvor vi får brugt en masse gode nordisk råvare – men på en lidt asiatisk måde. Så kan du lave hurtig aftensmad med en ok fornuftig god samvittighed, når det kommer til miljøet. Vi har så mange lækre råvarer lige omkring os. Ris og andre råvare, som ikke er fra vores breddegrader er jo så tilgængelige i supermarkederne nu om dage… Men vi har så mange lækre råvare i Norden, som er lige til at gå til.

Og så tænker du måske, at det der quinoa kommer fra Sydamerika, hvilket ikke gør det specielt nordisk. Men du kan godt tro om. Landmand og forskere har fundet ud af, at quinoa afgrøden kan dyrkes mange forskellige steder i verden. Og nu er turen kommet til Danmark – nærmere bestemt Lolland.

fullsizeoutput 50e 1 | Domestic Science
Eleverne giver den efterhånden gas med anretningen.

2 Personer. 

1 kyllingebryst (ca. 100-150 g)

3 dl vand

1 grøntsagsbouillonterning

2-3 forårsløg

¼ spidskål

100 g quinoa

1 spsk solsikkekerner

2 spsk chutney

1 tsk paprika

½ tsk salt

25 g hasselnødder

Lidt saft fra ¼ citron

  1. Kog quinoa jf. posen. Kom quinoaen i en stor skål, når den er færdig.
  2. Krydr kyllingebrystet med paprika og salt. Brun kyllingefileterne godt på begge sider i smør i en kasserolle.
  3. Hæld vand og bouillonterning til kyllingebrystet, og lad det simre under låg ved lav varme i ca. 10 minutter.
  4. Snit forårsløg og spidskål meget meget fint.
  5. Hak hasselnødderne i fine skiver (så vidt muligt).
  6. Varm en pande op til middelhøj varme og rist hasselnødderne og solsikkekernerne heri. Smid hasselnødderne på en tallerken, når de er ristet. De dufter fantastisk!
  7. Kom lidt olie i den varme pande og smid forårsløg og spidskål heri. Svits i ca. 5 min utters penge.
  8. Pluk og riv kyllingen med to gafler i små trævlet stykker.
  9. Vend kylling og quinoa i panden med spidskålet.
  10. Rør chutney, citronsaft og lidt salt i panden, og vend rundt i sagerne.
  11. Anret og drys med grofthakkede hasselnødder.

fullsizeoutput 50f 1 | Domestic Science fullsizeoutput 50a 1 | Domestic Science fullsizeoutput 503 1 | Domestic Science fullsizeoutput 502 1 1 | Domestic Science

Denne ret kan anrettes på mange forskellige måder. Eleverne har alle deres måde at tolke retten på. Det er sgu lidt sejt.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide