Peanut cookies

fullsizeoutput a21 | Domestic Science
  • Set
    650

En hurtig, nem og billig portion cookies.

Jeg elsker bare cookies og den variation, som du kan give småkagen fra gang til gang. Hvis du først har en god grunddel, kan du eksperimentere med så mange ting. Du skal bare finde smagskombinationerne. Hvad har du lige i gemmerne netop denne dag?  Min hustru fandt ud af, at peanuts var godt i cookies, og jeg så straks potentialet til madkundskab, da nødder i cookies er et hit. Men ofte er nødder lidt hårdt ved et madkundskabsbudget. Det er peanuts ikke. Dernæst spiller peanuts salte smag godt sammen med chokolade.

 

Det her er en lille portion, da den er beregnet til mandkundskabsundervisning. Her har eleverne ikke brug for en kæmpeportion – det har vi jo der hjemme:-)

fullsizeoutput a1c | Domestic Science
Dejen rørt godt sammen.

Peanutcookies | Domestic Science

Peanut cookies

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Samlet tid 43 minutter
Retter Bagning, Småkager
Køkken Amerikansk
Antal 10 styks

Ingredienser
  

  • 85 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g chokolade
  • 1 dl peanuts

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 190º varmluft.
  • Pisk smør, sukker, vaniljesukker og brun farin sammen i en skål med en håndmixer.
  • Tilsæt nu ægget og pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og ælt det ind smør-/sukkermassen.
  • Hak din chokolade groft og tilsæt den sammen med peanuts til dejen.
  • Når chokolade og peanuts er godt fordelt i dejen, skal dejen have lov at hvile. Pak dejen ind i noget plastikfolie. Gerne et par timer eller natten over = udvikling af smag. Men den tid har vi ikke i undervisningen. Så 10-15 minutters hviletid, og du får stadig en lækker cookie.
  • Del dejen i 10 lige store stykker og form dem som kugler. læg dem på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er god plads, da de flyder ud.
  • Bag ved 190º varmluft i 14-16 minutter. Du kan kontrollere dine cookies, ved at se efter, om de bliver gyldne i kanterne. Så er vi nemlig ved sat være i mål.

Tip til opskriften

Lad småkagerne afkøle på en bagerist. Du vil nemlig opleve, at kagerne er lidt bløde, når de kommer ud af ovnen. De bliver først sprøde, når de er kølet af og er kolde.

Opbevar dine cookies i en kagedåse eller i en anden lufttæt beholder – hvis du ikke allerede har spist dem;-)

fullsizeoutput a1d | Domestic Science
Nogen går efter små hygge-cookies.
fullsizeoutput a1e | Domestic Science
Andre lidt større…
fullsizeoutput a1f | Domestic Science
Lige i skabet.
fullsizeoutput a21 1 | Domestic Science
Og så et glas koldt mælk!

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide