Ovnstegte kartofler

dsc 0839 | Domestic Science
  • Set
    756

Et godt og nemt alternativ til pommes frites.

Olien på kartoflerne giver stadig en dejlig sprød stegeflade og smag, men kartoflerne er ikke søbet i olie.

Jeg foretrækker, at kunne lave disse ovnstegte kartofler med nye og små kartofler. Så skal kartoflerne bare vaskes grundigt. Skrællen kan du lade blive på.

 

dsc 0839 | Domestic Science

Ovnstegte kartofler

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Kartoffel, Tilbehør
Køkken Dansk, Global

Ingredienser
  

  • 10 kartofler
  • 3-4 spsk solsikke- eller rapsolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt. krydderier så som timian eller rosmarin

Sådan gør du
 

  • Indstil ovnen på 200° varmluft.
  • Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør. Der skal være en lille oliehinde på alle kartoflerne.
  • Kartoflerne hældes ud i en bradepande med bagepapir i.
  • Kartoflerne steges i ovnen i 20-25 minutter – indtil de er møre og har en let stegt stegeflade.

 

Boef i folie | Domestic Science

Til en gang bøf i folie, er ovnkartoflerne anbefalelsesværdige.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide