- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set815
Et godt og nemt alternativ til pommes frites.
Olien på kartoflerne giver stadig en dejlig sprød stegeflade og smag, men kartoflerne er ikke søbet i olie.
Jeg foretrækker, at kunne lave disse ovnstegte kartofler med nye og små kartofler. Så skal kartoflerne bare vaskes grundigt. Skrællen kan du lade blive på.

Ovnstegte kartofler
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Retter Kartoffel, Tilbehør
Køkken Dansk, Global
Ingredienser
- 10 kartofler
- 3-4 spsk solsikke- eller rapsolie
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk salt
- Lidt friskkværnet peber
- Evt. krydderier så som timian eller rosmarin
Sådan gør du
- Indstil ovnen på 200° varmluft.
- Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør. Der skal være en lille oliehinde på alle kartoflerne.
- Kartoflerne hældes ud i en bradepande med bagepapir i.
- Kartoflerne steges i ovnen i 20-25 minutter – indtil de er møre og har en let stegt stegeflade.
Velbekomme.