- 10. november 2021
- by Christiansvane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set653
Vafler til morgenmad – whats not to like?
Denne opskrift bruger jeg i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi laver en brunch på 6. årgang. Her har vi en masse opskrifter, som deles mellem klassens makkerpar. Makkerparret laver opskriften og maden sættes i én stor brunchbuffet, hvor alle kan smage, danne sig indtryk og blive inspireret.
Det kreolske køkken er et blandingskøkken af mange madkulturer. Det er udviklet i i New Orleans (Louisiana), med megen indflydelse især fra det franske køkken, men også elementer af Afrika, indiansk og vestindisk kogekunst, hvor man så anvender råvare fra Sydstaterne i USA.
Det er netop det, der giver disse vafler sit twist. Nemlig brugen af majsmel og nødder i vaflerne. Normalt vil man anvende pekannødder i vaflerne. Men jeg anvender lige så tit mandler, da pekannødder kan være lidt dyre.
Med det belgiske vaffeljern får du en god tyk vaffel.
Men det klassiske hjertevaffeljern kan ogå bruges, meeen min anbefaling går helt klart på det belgiske vaffeljern.
Her følger mit bud på en lidt anderledes morgenmadsvaffel på danske breddegrader.
10-12 styks.
50 g smør
300 g hvedemel
75 g majsmel
50 g mandler eller pekannødder
80 g sukker
1 tsk bagepulver
3 æg
1/2 L sødmælk
1/2 tsk salt
Lidt smagsneutral olie til stegning
- Brun smørret i en kasserolle.
- Hak nødder fint.
- Bland nødder, majsmel, hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål.
- Tag kasserollen af blusset og pisk mælk og æg heri (så spare du på opvasken, alternativt tag en ekstra skål i brug).
- Kom kasserollens indhold og i skålen med mel m.m.
- Pisk grundigt til dejen er lind.
- Hvis tiden tillader det, har dejen godt af at komme på køl i 30 minutter med film over.
- Varm et belgisk vaffeljern op, pensle det med en smule smagsneutral olie og fordel ca. 1 dl vaffeldej heri.
- Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
- Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde. Sæt dem evt. i en ovn på 75 grader Celsius. Så holder de sig lune ind til spisning.
Lidt frisk frugt og bær, peanutbutter eller syltetøj og så har du en lækkerbisken til morgenmaden.
Velbekomme.