Kreolsk inspireret morgenmadsvafler

IMG 5427 scaled | Domestic Science
  • Set
    653

Vafler til morgenmad – whats not to like?

Denne opskrift bruger jeg i forbindelse med en undervisningsgang, hvor vi laver en brunch på 6. årgang. Her har vi en masse opskrifter, som deles mellem klassens makkerpar. Makkerparret laver opskriften og maden sættes i én stor brunchbuffet, hvor alle kan smage, danne sig indtryk og blive inspireret.

Det kreolske køkken er et blandingskøkken af mange madkulturer. Det er udviklet i i New Orleans (Louisiana), med megen indflydelse især fra det franske køkken, men også elementer af Afrika, indiansk og vestindisk kogekunst, hvor man så anvender råvare fra Sydstaterne i USA.

Det er netop det, der giver disse vafler sit twist. Nemlig brugen af majsmel og nødder i vaflerne. Normalt vil man anvende pekannødder i vaflerne. Men jeg anvender lige så tit mandler, da pekannødder kan være lidt dyre.

Med det belgiske vaffeljern får du en god tyk vaffel.

Men det klassiske hjertevaffeljern kan ogå bruges, meeen min anbefaling går helt klart på det belgiske vaffeljern.

Her følger mit bud på en lidt anderledes morgenmadsvaffel på danske breddegrader.

IMG 5424 | Domestic Science
Vafler er generelt i hit i mit hjem. Og disse gik da også rent ind. Vi bruger vafler til alle mulige måltider. Morgen, middag eftermiddag og aften.

 

10-12 styks. 

 

50 g smør

300 g hvedemel

75 g majsmel

50 g mandler eller pekannødder

80 g sukker

1 tsk bagepulver

3 æg

1/2 L sødmælk

1/2 tsk salt

Lidt smagsneutral olie til stegning

  1. Brun smørret i en kasserolle.
  2. Hak nødder fint.
  3. Bland nødder, majsmel, hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål.
  4. Tag kasserollen af blusset og pisk mælk og æg heri (så spare du på opvasken, alternativt tag en ekstra skål i brug).
  5. Kom kasserollens indhold og i skålen med mel m.m.
  6. Pisk grundigt til dejen er lind.
  7. Hvis tiden tillader det, har dejen godt af at komme på køl i 30 minutter med film over.
  8. Varm et belgisk vaffeljern op, pensle det med en smule smagsneutral olie og fordel ca. 1 dl vaffeldej heri.
  9. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  10. Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde. Sæt dem evt. i en ovn på 75 grader Celsius. Så holder de sig lune ind til spisning. 

Lidt frisk frugt og bær, peanutbutter eller syltetøj og så har du en lækkerbisken til morgenmaden.

IMG 5425 | Domestic Science
Jeg kan godt lide de uperfekt. og ukurante vafler til en brunch. Det ser så hyggeligt ud med den skæve og uens vaffel. Her ser du en vaffel, som godt lige kunne have fået en smule mere dej for en perfekt udfyldning af vaffeljernet. Men jeg kan også godt finde på kun at komme en 1/2 dl dej i vaffeljernet for at få nogle små, sjov og lidt skæve vafler. Smagen er den samme.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide