- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.437
Der er suppevejr i tiden.
Heller ikke i år blev det til en hvid jul… Men masser af blæst. Hurra for global opvarmning. Mon vinteren kommer i næste uge? Jeg håber.
Der var lige en madkonkurrence på P4, hvor lytterne skulle gætte en ret ud fra 3 ingredienser. Kokken havde sgu lavet en god gåde. Bacon, tomat og løg. Det var vist nok kun én som gættede det. Nå, faktum blev at jeg fik lyst til minestrone. Så det baksede vi da lige sammen. Til stor glæde for familien. Det blev en ny udfordre til mors Go´range suppe (lækker rød linsesuppe, som er ungernes favorit!).
Den kan laves hurtigt og den kan stå og simre. Det er win-win…
Den gode ved minestrone er, at du kan arbejde lidt løbende og tilsætte grøntsagerne i dit eget tempo. Der er ingen stress og jag.
Og så er den også god på bål. Frem med Bonfire-stativet. Go boiling!
6 personer
200 g bacontern
3 spsk olivenolie
2 løg
¼ spidskål eller hvidkål
4 stængler blegselleri
3 små gulerødder
3 fed Hvidløg
1 kvist timian
1 spsk oregano
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
1 tsk peber
1 dåse hakkede tomater
Ca. 1,5 L vand
2-3 bouillonterninger. Jeg brugte hønsebouillon i dagensanledning
150 g haricots verts (grønne bønner)
150 g ærter
50 g suppehorn
Bacon og løg svitses godt af…
Når alle grøntsager er kommet i, fyrer du lige en gang hakkede tomater i den røde gryde.
Alt er i. Nu skal der bare hygge-koges i en 20 minutter.
- Varm en tykbundet gryde op. Jeg bruger en støbejernsgryde, som er helt genial til at fordele varmen til suppen.
- Kom olivenolien i gryden og smid baconen heri. Steg den til at det meste af fedte er fordampet og baconen har taget lidt farve.
- I mellemtiden hakker du så mange som mulige grøntsager.
- Hak løg og hvidløg fint og smid ned til baconen. Lad det svitse.
- Skræl og skær gulerødderne i skiver og smid ned til baconen.
- Skær blegsellerien i grove skiver og smid ned til baconen.
- Snit kål fint og smid det ned til baconen.
- Når alle grøntsagerne er i, tilsættes salt, peber og hvidvinseddike. Lad eddiken fordampe; tager ca. 2 minutter.
- I med timian og hakkede tomater samt vand. Jeg plejer at bruge dåsen til at tage vandet. Ca. 5 dåsefulde vand. Det passer nogenlunde med 1,5 liter vand.
- Kog suppen ved svag varme i 20 minutter.
- I med ærter, bønner og pasta og lad suppe simre i yderligere 5 minutter. Så er bønner, ærter og pastaen mør.
- Spæd evt. til med mere vand, hvis du vil have lidt mere væske i suppen.
Nåh ja, og så lige et lille glas vino til at styrke sig på.
Tilbehør:
Godt brød og et dejligt drys af frisk revet parmesanost over.
Velbekomme.