IMG 5408 scaled | Domestic Science
  • Set
    1.086

En undervurderet klassiker!

Som al for tit sættes i samme bås som roulader og citronmåner fra tankstationen eller supermarkedet.

Det er dog ikke det, vi skal bruge den til i undervisningen. Vi ser på sukkerets kemiske værdi for bagning, hvor vi ser på, hvad der sker, når vi blander sukker og smør sammen i kagedej.

Selv om ryet ikke er det bedste, er mazarinkagen altså en kage med marcipan, som nemlig kan være en lækker godbid uden lige. Nå ja, og så er den nem at lave. Det tager faktisk kun ca. 10-15 minutter at klappe dejen sammen.

Og så får du en autentisk kage, som er milevidt foran detailhandlens ufattelige brug af mandelessens og diverse e-numre.

IMG 5408 | Domestic Science

Mazarin | Domestic Science

Mazarin

886f8e88bcaa3fb39511f5f97d8a03a0?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristiansvane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Bagning, Dessert, Kage, Søde sager
Køkken Fransk
Antal 1 22 cm springform

Ingredienser
  

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g revet marcipan
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 175 grader Celsius over- og undervarme.
  • Pisk smør, vanilje og sukker godt sammen.
  • Riv og tilsæt marcipan.
  • Tilsæt nu æggene et ad gangen. Pisk godt ind imellem hver æg, således det er optaget i mør-/sukkermassen.
  • Tilsæt og vend melet i dejen. 
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og drys lidt sukker på smørret. 
  • Kom dejen i formen.
  • Bag mazarinkagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Lad kagen køle af på en bagerist i ca. 10 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.

IMG 5401 | Domestic Science
Få ingredienser skal der faktisk til…
IMG 5402 | Domestic Science
Sukkeret arbejdes først godt ind i smørret, inden æggene piskes ind i massen.
IMG 5403 | Domestic Science
Nu skal der bare tilsættes en smule mel. Men ikke meget. Det er nemlig sukkeret, som gør arbejdet i denne kage.
IMG 5404 | Domestic Science
Sukkerets tilstedeværelse i kagen, er også med til at give en flot afbagt overflade på mazarinkagen.

Chokoladeovertræk

150 g mørk chokolade 

Hakkede, ristede, smuttede mandler

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Fordel chokoladen i et tyndt lag på toppen af kagen og lad chokoladen stivne.

Mazarinkagen har et væld af muligheder og du kan pynte den med alverdens ting!

Vaniljecreme og friske jordbær, chokolade, ristet nødder eller udskåret frugter, som fx kiwi, ananas, appelsinskiver eller måske blommer.

 
 
Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide