- 1. november 2021
- by Christiansvane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.086
En undervurderet klassiker!
Som al for tit sættes i samme bås som roulader og citronmåner fra tankstationen eller supermarkedet.
Det er dog ikke det, vi skal bruge den til i undervisningen. Vi ser på sukkerets kemiske værdi for bagning, hvor vi ser på, hvad der sker, når vi blander sukker og smør sammen i kagedej.
Selv om ryet ikke er det bedste, er mazarinkagen altså en kage med marcipan, som nemlig kan være en lækker godbid uden lige. Nå ja, og så er den nem at lave. Det tager faktisk kun ca. 10-15 minutter at klappe dejen sammen.
Og så får du en autentisk kage, som er milevidt foran detailhandlens ufattelige brug af mandelessens og diverse e-numre.
Mazarin
ChristiansvaneIngredienser
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g revet marcipan
- 3 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g hvedemel
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 grader Celsius over- og undervarme.
- Pisk smør, vanilje og sukker godt sammen.
- Riv og tilsæt marcipan.
- Tilsæt nu æggene et ad gangen. Pisk godt ind imellem hver æg, således det er optaget i mør-/sukkermassen.
- Tilsæt og vend melet i dejen.
- Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) og drys lidt sukker på smørret.
- Kom dejen i formen.
- Bag mazarinkagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle af på en bagerist i ca. 10 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.
Chokoladeovertræk
150 g mørk chokolade
Hakkede, ristede, smuttede mandler
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Fordel chokoladen i et tyndt lag på toppen af kagen og lad chokoladen stivne.
Mazarinkagen har et væld af muligheder og du kan pynte den med alverdens ting!
Vaniljecreme og friske jordbær, chokolade, ristet nødder eller udskåret frugter, som fx kiwi, ananas, appelsinskiver eller måske blommer.