I denne månedsopgave skal der samles op på de forskellige dejtyper, som vi har arbejdet med.
Måske du har en favoritdej, som du er glad for at arbejde med?
Måske der er en dej, hvor du gerne vil udfordres på dennes sværhedsgrad?
Er det nemt at lave pandekager? Hvad kræver det? Hvilken type dej er det?
Vi har arbejdet med følgende deje:
Gærdeje
Rørt deje
Pisket deje
Afbagte deje
Mørdeje
Opgaven
Opret et dokument i din madkundskabsmappe på Google-drev.
Beskriv med egne ord de fem forskellige deje, som vi har arbejdet med. Sæt dejtyperne op i overskrifter. Så er det nemt for dig at holde overblik. Det anbefales at være meget grundig og beskrivende i din besvarelse. Du kan finde teori til og om dejene under Faglig Læsning og anden madnørderi.
Vælg én af dejene og find en opskrift som passer til netop denne teknik. Hvilken dej + teknik har du valgt, og hvorfor har du valgt netop denne?
Hvordan laver man det bagværk, som du har valgt, og er der noget, som du vil være ekstra opmærksom på i arbejdet med dejen?
Lav en indkøbsseddel, hvor du notere alle de råvarer, som du skal bruge til at udføre din opskrift.
Er det en eclair, hvor du vil mestre den afbagte dej?Måske en muffin, hvor der også er plads til at arbejde med sprøjteteknikker og din kreativitet?
Links til inspiration
På nedenstående links kan du finde inspiration til retning, som du vil arbejde i.