Læse tilgange til madkundskab

  • Set
    1.312

I dette vindue finder du en masse læsetilgange til madkundskab.

Min undervisning starter altid med læsning om de råvarer eller teknikker m.v., som skal anvendes i den forestående lektion.

Det er således en idebank til, hvordan du, som underviser, kan forberede en undervisning, hvor eleverne kan læse de faglige artikler under Faglig læsning (og anden madnørderi) (flere følger).

For at holde undervisningen digital, anbefaler jeg, at eleverne introduceres til Google-drev (hvis de ikke allerede er det).

I Google-drev laver mine elever en “Madkundskabsmappe“, hvori de gemmer alle deres opgaver, noter etc.

Dette er med til at skabe en god struktur omkring elevernes skolearbejde. Deres arbejde bliver dermed ikke væk – som den klassiske madkundskabsmappe kan blive (eller glemt der hjemme m.v.).

Google-drev kan hentes ned på iPad, tablets og smartphones = let tilgængelig i undervisningen.

 

Mere inspiration?

Dette er som sagt de læsestrategier og tilgange, som jeg anvender meget i undervisningen. Jeg anbefaler, at du slår et smut forbi Undervis.dk, hvis du vil have mere inspiration til flere læsestrategier og tilgange. Her finder du masser af muligheder i læsningen, som kan skabe en god variation i undervisningen.