- 14. marts 2025
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
-
Set25
Guf til sandwich eller salater?
Mulighederne er mange med dressinger, og en karrydressing er bare en klassiker, når det kommer til pastasalater eller sandwiches.
At arbejde med dressinger og dip i undervisningen giver eleverne mulighed for at sætte deres eget præg på den mad, som der arbejdes med. Bevares, der ligger mange timer og en masse forskning bag at udvikle dressinger til supermarkederne og disse dressing er ofte også dem som børn er vant til. Men du kommer langt med en gang creme fraiche og nogle krydderier!
I min undervisning arbejder vi med mange forskellige dressinger og lige i tiden arbejder eleverne med at designe deres egne dressinger. Her kan det ofte være fint at have nogle „grunddressinger‟ at tage udgangspunkt i.
Her kan en karrydressing være en sjov mulighed, da mange kender denne fra pastasalater og sandwiches.
Karrydressing
Ingredienser
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk sukker
- 1 tsk hvidvinseddike
- ½ tsk salt og peber
Sådan gør du
- Rør creme fraiche med alle ingredienserne.
- Smag dressingen til med salt og peber og lad gerne dressingen trække på køl i 15-30 minutter, hvis tiden tillader det i undervisningen.
Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide

