- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set2.046
Kanelsnegle er én af de opskrifter, som jeg prioritere højt på en undervisningsplan. Specielt i 5. klasse, hvis/når der startes med madkundskab på dette klassetrin. De er billige og kan bæres af de fleste madkundskabsbudgetter. Og så smager de fandens godt! = glade elever.
En anden vigtig faktor, er at det er vigtigt at arbejde med gærdej, som en basal teknik.
Eleverne kan “tage” opskriften” med hjem i den forstand at kanelsnegle smager hulens godt, det er nemt at lave og eleverne bliver på den måde motiveret for at arbejde videre med bagningen i hjemmet. Og det er vel på mange måder en af fagets vigtigste mål. Nemlig at inspirere til at lave mad der hjemme. Det er her træningen for alvor begynder og tager fart.
I anledning af weekend fik jeg da også lige hjælp af anden arvingen.
Gæren smuldres i den lune mælk under kyndig opsyn af Ninus, som også skulle være med til bagningen
Kanelsnegle
Christian SvaneIngredienser
Dejen
- 500 g mel
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 1/2 dl flydende margarine
- 75 g sukker
- 1 1/2 tsk salt
Remonce (fyld)
- 125 g smør eller margarine
- 85 g sukker
- 2 spsk kanel
Sådan gør du
Dejen
- Tænd din ovn på 200°, over- og undervarme.
- Mælken lunes (finger lunt) i en gryde.
- Den lune mælk hældes over i en skål og gæren opløses heri.
- Margarine, mel, sukker og salt tilsættes – rør, rør, rør for pokker!
- Tilsæt lidt mel ad gangen. Dejen æltes og formes til en stor kugle.
- Stil til hævning i 5 min.
Remonce (fyld)
- Ingredienserne blandes sammen i en skål. Du kan evt. lige lune smørret i en kasserolle, hvis det er meget hårdt.
Samling af kanelsneglene
- Dejen rulle ud med en kagerulle (formet som en firkant – rektangel). Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm.
- Fyldet smøres på den flade dej.
- Dejen rulles som en pølse, og udstikkes med en kniv af ca. 3-4 cm pr. snegle.
- Sneglene placeres tæt i en bradepande. De høje kanter på bradepande, får sneglene til at vokse sammen og op ad, frem for til siderne = en god, lækker og høj smovset kanelsnegle!
- Lad sneglene hæve ca. 15 minutter. Gerne op mod 20-30 minutter.
- Ind med bradepanden i ovnen. Bage din kanelsnegle i ca. 15-20 minutter.
Tip til opskriften
Ud af ovnen, vokset godt sammen og fået en god højde.
Tempted???
Oooog så laver du da lige en glasur af flormelis og lidt vand.
Velbekomme.