- 1. november 2021
- by Christiansvane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
-
Set1.328
Du kan anvende italiensk til mange forskellige ting i det søde køkken.
Det lade sig være pyntning af kager, som fx Citrontærte, eller måske som en guf til en isvaffel.
Men det kan også være til meget mere simple ting, som den her lille sjove sød hapser.
Jeg anvender denne opskrift i forbindelse med et forløb i Videnskaben i mad, hvor vi undersøger sukkeret mange forskellige egenskaber – her, hvordan det kan stabilisere et skum. Det er således ikke en fancypancy dessert, som vi har gang i, men snare en sjov måde at lave en nem, sød, billig og hurtig hapser i madkundskab.
Italiensk marengs
ChristiansvaneIngredienser
- 2 bæger pasteuriseret æggehvider
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Lav en sirup. Kom sukker, vaniljesukker og vand i en kasserolle og varm blandingen op ved middel varme. Lad vær med at røre i kasserollen. Bare lad sukkeret smelte.
- Lad blandingen koge indtil den når ca. 115 grader (kan måles med et sukkertermometer). Fjern herefter kasserollen fra varmen.
- Imens kan du komme de pasteuriserede æggehvider i en metalskål og piske dem stive med håndmixer. Bliv ved med at piske indtil de bliver stive nok til, at du kan vende skålen over dit hoved.
- Når siruppen er kølet en smule af, skal du hælde den, lidt ad gangen, over i de stiftpiskede æggehvider, mens du pisker videre. Det er vigtigt, at du hælder lidt sukkersirup i ad gangen, således æggehviderne stille og roligt kan optage siruppen. Fortsæt til alt siruppen er pisket ud i æggehviderne, og at du har en sej marengs (gammeldaws guf).Marengsen skal være fast og stiv, inden den kommer i posen.
- Kom nu skummet i en sprøjtepose med en tylle.
Samling
Mariekiks
Blandet frugt og bær
Italiensk marengs
Tag en kiks og placér lidt frugt eller bær på midten.
Med marengsen kan du nu sætte en masse dutter oven på kiksede med frugterne.
Giv marengsen et svirp med gasbrænder/flammekasteren!
Servér!
Velbekomme.