- 14. marts 2025
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5

-
Set39
Sandwich, salater eller dip-dip-nam-nam?
Mulighederne er mange med dressinger, og en holiday dressing eller dip, er ingen undtagelse.
At arbejde med dressinger og dip i undervisningen giver eleverne mulighed for at sætte deres eget præg på den mad, som der arbejdes med. Bevares, der ligger mange timer og en masse forskning bag at udvikle dressinger til supermarkederne og disse dressing er ofte også dem som børn er vant til. Men du kommer langt med en gang creme fraiche og nogle krydderier!
I min undervisning arbejder vi med mange forskellige dressinger og lige i tiden arbejder eleverne med at designe deres egne dressinger. Her kan det ofte være fint at have nogle „grunddressinger‟ at tage udgangspunkt i.
Her kan en holiday dressing være en sjov mulighed, da mange kender denne fra chipsafdelingen i supermarkedet – og den er også god til grøntsagsstave m.m.

Holiday dressing(dip)
Ingredienser
- 3 dl creme fraiche 18 %
- 1 tsk paprika
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk peber
- ½ tsk sukker
Sådan gør du
- Rør creme fraiche med alle ingredienserne.
- Smag dressingen til med salt og peber og lad gerne dressingen trække på køl i 15-30 minutter, hvis tiden tillader det i undervisningen.
Tip til opskriften
Velbekomme.