IMG 4793 scaled | Domestic Science
  • Set
    1.316

Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!

Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.

Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.

Hindbaersnitter | Domestic Science

Hindbærsnitter

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord

Ingredienser
  

Mørdej

  • 2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2-3 spsk vand (kog 1 dl vand)
  • Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  • Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, ca 4-5 mm tyk.
  • Del dejplader i 4 baner og stil dejen i køleskabet eller fryseren i ca. 15 minutter. Så bliver smørret mere fast og dejen flyder ikke så meget ud.
  • Tænd din ovn på 190° varmluft.
  • Møjdejsbanerne bages i 11-12 minutter ved 190° varmluft.

Glasur

  • Mens mørdejspladerne bager, bringer du ca. 1 dl vand i kog til glasur. Det kogte og varme vand får glasuren til at stønne hurtigere.
  • Rør flormelis og vand sammen.

Fyld

  • Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.
  • Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.

img 1253 | Domestic Science
Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.

 

img 1254 | Domestic Science
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide