- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.316
Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!
Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.
Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.
Hindbærsnitter
Christian SvaneForb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord
Ingredienser
Mørdej
- 2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
- 125 g flormelis
- 150 g stuetempereret smør
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
Fyld
- 200 g hindbærmarmelade
Glasur
- 250 g flormelis
- 2-3 spsk vand (kog 1 dl vand)
- Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.
Sådan gør du
Mørdej
- Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
- Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, ca 4-5 mm tyk.
- Del dejplader i 4 baner og stil dejen i køleskabet eller fryseren i ca. 15 minutter. Så bliver smørret mere fast og dejen flyder ikke så meget ud.
- Tænd din ovn på 190° varmluft.
- Møjdejsbanerne bages i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
Glasur
- Mens mørdejspladerne bager, bringer du ca. 1 dl vand i kog til glasur. Det kogte og varme vand får glasuren til at stønne hurtigere.
- Rør flormelis og vand sammen.
Fyld
- Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.
- Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.
Velbekomme.