Hindbærlagkage med marengstoppe

fullsizeoutput b27 | Domestic Science
  • Set
    1.821

Forløbet med alverdens dejtyper fortsætter.

Vi er nu kommet til piskede og sukkerbrødsdeje (læs mere her).

Faktisk er der knaldet en masse forskellige teknikker ind i denne lagkage.

Vi skal lave lagkagebundene fra bunden. På den måde arbejder vi med en piskede dej.

Vi skal lave en god kagecreme fra bunden, og ikke det der pulverpi#%!&…

Vi laver også lige en hindbærchantilly med et lille syrligt twist. Eller på dansk en hindbærskum med lidt yoghurt.

Ooog så laver vi lige en italiensk marengs til at toppe lagkagen af med. Så får vi nemlig også arbejdet med, ja, marengs.

Altså bliver der arbejdet med et par dejtyper og ægget som hæve- og bindemiddel på mange forskellige måder.

 

Lagkagebund | Domestic Science

Lagkagebunde

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Kage
Antal 1 stor springform

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 160 g sukker
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200º over- og undervarme
  • Først piskes æg og sukker til en god luftig æggesnaps.
  • Frem med en skål. Hvedemel og bagepulver blandes i skålen.
  • Drys nu melblandingen gennem en si i æggesnapsen og rør.
  • Frem med en springform (ca. 22 cm i diameter) eller en decideret lagkageform.
  • Sørg for at dejen forsigtigt fordeles rundt i bageformen. Der skal helst ikke være nogle fordybninger eller toppe på dejen, da det vil kunne give ujævnheder i den færdige bund.
  • Bag lagkagebunden på nederst rille i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Du kan med fordel dække kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk i toppen.
  • Ud på en bagerist vendes kagen, når den er færdigbagt.
  • Find din rolige hånd nede i lommen, fat en brødkniv eller en længere tråd. Del forsigtigt lagkagebunden i 2-3 skiver/lagkagebunde. Det er cool, hvis I kan dele den i  3 dele. Men 2 er fint og sikkert. Klar på en udfordring? Så kør med 3 dele!

Tip til opskriften

Udskift evt. ca. 25-30 g hvedemel med 25-30 g kakao = kakao lagkagebunde. Fx til  en rutebilslagkage.
Hvis du har nogle udstikkerforme, kan du også lave nogle minilagkager, hvor du udstikker lagkagebundene og bygger en lille lagkage.

 

 

fullsizeoutput b21 | Domestic Science

fullsizeoutput b24 | Domestic Science
Find din rolige hånd nede i lommen, fat en brødkniv eller en længere tråd. Del forsigtigt lagkagebunden i 2-3 skiver/lagkagebunde. Det er cool, hvis I kan dele den i  3 dele. Men 2 er fint og sikkert. Klar på en udfordring? Så kør med 3 dele!

 

Kagecreme | Domestic Science

Kagecreme

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Retter Kage
Antal 1 lagkage

Ingredienser
  

  • 2 æggeblommer (del evt. to æg og kasser hviderne)
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Del to æg i hvider og blommer.
  • Pisk æggeblommerne og ægget med sukker, vaniljesukker og mel i en lille gryde.
  • Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt af gangen, mens du rører rundt.
  • Når blandingen småbobler, pisker du hurtigt indtil blandingen har en tyk, cremet konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme.
  • Smid cremen på køl med plastikfilm. Plastikfilmen skal helt nede på cremen, så der ikke dannes en skorpe.

fullsizeoutput b22 | Domestic Science

Når blandingen småbobler, pisker du hurtigt indtil blandingen har en tyk, cremet konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme.

 

Hindbærskum

80 g hindbær (frisk fra frost)

1 dl yoghurt natural

3 dl fløde

2 spsk sukker 

  1. Kom hindbær og sukker i en skål.
  2. Mos hindbærrene med sukker med en gaffel og vend yoghurt i.
  3. Pisk fløden godt fast og vend det i hindbærblandingen.
  4. Stil på køl indtil du skal samle lagkagen.

 

Finish med italiensk marengs

2 bæger pasteuriseret æggehvider

200 g sukker

1 dl vand 

1 tsk vaniljesukker

  1. Lav en sirup. Kom sukker, vaniljesukker og vand i en kasserolle og varm blandingen op ved middel varme. Lad vær med at røre i kasserollen. Bare lad sukkeret smelte.

  2. Lad blandingen koge indtil den når ca. 116 grader (kan måles med et sukkertermometer). Fjern herefter kasserollen fra varmen. Jeg har faktisk ikke et sukkertermometer. Jeg bruger en spiseske. Jeg stikker skeen i siruppen, når jeg synes den begynder at virke lidt tyk i konsistensen. Hvis skeen er dækket af et lidt tyk lag, er siruppen fin.

  3. Lad siruppen køle en smule af.

  4. Kom de pasteuriserede æggehviderne i en metalskål og pisk dem med håndmixer . Bliv ved med at piske indtil de bliver stive nok til at du kan vende skålen over dit hoved.

  5. Når siruppen er kølet en smule af, skal du hælde den, lidt af gangen, over i de stiftpiskede æggehvider, imens du pisker videre. Det er vigtigt, at du hælder lidt sukkersirup i af gangen, således æggehviderne stille og roligt kan optage siruppen. Fortsæt til alt siruppen er pisket ud i æggehviderne, og at du har en sej marengs (gammeldaws guf).

  6. Klargør en sprøjtepose med en tylle og kom marengsmassen heri. Stil til side indtil alle andre dele er klar.

Samling af lagkage

  1. Frem med et godt stort fad eller tallerken.
  2. På med en af dine lagkagebunde.
  3. Smør med kagecreme.
  4. Sprøjt/smør hindbærchantilly på.
  5. På med en bund mere og gentag processen indtil du ikke har flere dele at bygge med.
  6. På toppen af lagkagen sætter I en masse små toppe af den italienske marengs og brænder dem med en gasbrænder.

fullsizeoutput b25 | Domestic Science fullsizeoutput b26 | Domestic Science

Velkomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide