Havregrynskugler

img 1599 1 | Domestic Science
  • Set
    875

Det bliver ikke meget nemmere – og klistret. Men disse havregrynskugler smager fandens godt!

Denne her opskrift er helt tilbage fra min barndom, hvor havregrynskugler var en fast del af forberedelsen til juleferien.

Tredje søndag i advent, eller en af dagene i starten af juleferien står den altid på julebagning, og det er da også en tradition, hvor jeg håber at kunne påvirke eleverne i madkundskab til nogle traditioner, hvis de ikke allerede har dem. Der er ikke noget, som kan samle en familie som en gang julebagning.

 

En ordentlig røvfuld…

 

300 g Havregryn.

200 g Blødt smør eller margarine. Smør er selvfølgelig bedst – men skal der spares på budgettet så brug margarine.

150 g Flormelis.

50 g Kakao.

1 spsk Vaniljesukker

1 tsk God rom eller romessens.

1-2 spsk Kaffe.

Ca. 30 g Kokos til at rulle kuglerne i.

 

  1. Smørret deles i fine tern. Så bliver det nemmere at arbejde med kuglerne om et øjesteblik.
  2. Havregryn, vaniljesukker, flormelis, kakao, romessens og kaffe puttes i en skål og blandes godt sammen med en ske.
  3. Nu går den ikke længere. Smør ærmerne op og klap hænderne i skålen samtidig med det bløde smør. Bland godt sammen. Og ja, du får fedtet hænder.
  4. Kom kokos i en tallerken.
  5. Nu skal der trilles en masse små kugler. Rul alle de små kugler og læg dem på et fad eller en stor tallerken. På køl med dem.

 

Velbekomme

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide