- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set865
Det bliver ikke meget nemmere – og klistret. Men disse havregrynskugler smager fandens godt!
Denne her opskrift er helt tilbage fra min barndom, hvor havregrynskugler var en fast del af forberedelsen til juleferien.
Tredje søndag i advent, eller en af dagene i starten af juleferien står den altid på julebagning, og det er da også en tradition, hvor jeg håber at kunne påvirke eleverne i madkundskab til nogle traditioner, hvis de ikke allerede har dem. Der er ikke noget, som kan samle en familie som en gang julebagning.
En ordentlig røvfuld…
300 g Havregryn.
200 g Blødt smør eller margarine. Smør er selvfølgelig bedst – men skal der spares på budgettet så brug margarine.
150 g Flormelis.
50 g Kakao.
1 spsk Vaniljesukker
1 tsk God rom eller romessens.
1-2 spsk Kaffe.
Ca. 30 g Kokos til at rulle kuglerne i.
- Smørret deles i fine tern. Så bliver det nemmere at arbejde med kuglerne om et øjesteblik.
- Havregryn, vaniljesukker, flormelis, kakao, romessens og kaffe puttes i en skål og blandes godt sammen med en ske.
- Nu går den ikke længere. Smør ærmerne op og klap hænderne i skålen samtidig med det bløde smør. Bland godt sammen. Og ja, du får fedtet hænder.
- Kom kokos i en tallerken.
- Nu skal der trilles en masse små kugler. Rul alle de små kugler og læg dem på et fad eller en stor tallerken. På køl med dem.
Velbekomme