- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set768
Lækker morgenmadskrymmel.
Man kan efterhånden finde tusinde opskrifter på granola på nettet. I sidste ende tror jeg det er et spørgsmål om, at bruge alle de typer af nødder, frø og kerne, som du godt kan lide, og giv den gas med disse. Dog vil jeg på det kraftigste anbefale at vende nødder, frø og kerne i smeltet kokosolie. Det er helt fantalastisk! Kokosolien tilfører både sødme, kokossmag og hjælper til en karamellisering. Og så er kokosolie til at komme til for penge.
Denne her granola lavede jeg til Mors dag i dag. Så der er ikke sparret på nødderne. Heller ikke de dyre af slagsen. Der er gået all in!
Man kan også godt nøjes med mere klassiske og gængse nødder som hasselnødder, mandler og valnødder. Paranødder og pekannødder koster en arm… Men det er jo til lillemor.
En ordentlig røvfuld!
200 g grovvalsede havregryn
90 g kokosolie
3 spsk akaciehonning
40 g hørfrø
50 g græskarkerne
75 g poppet Quinoafrø
75 g mandelsplitter eller groft hakkede mandler
60 g kokoschips. Alternativt kan du bruge kokosflager
40 g paranødder
40 g pekannødder
- Smelt kokosolie og honning i en gryde.
- Kom alle nødder, kerner og frø i en kæmpestor skål. Bland godt og grundigt.
- Hæld kokosolie-/honningblandingen og i skålen og vend det godt og grundigt rundt.
- Bagepapir på en bageplade, hæld hele muletjavsen heri og fordel det godt ud på bagepladen.
- Bag granolaen i ca. 15-16 minutter ved 180º varmluft. Vend godt rundt i granolaen hvert femte minut.
- Lad granolaen køle lidt af inden anvendelse.
Når denne røvfuld granola er kølet af, kan du kyle den i patentglas, og så kan den snildt hold sig i et par uger. Nem morgenmad – køb noget yoghurt, kyl lidt granola over og lidt friskt frugt.
Denne portion granola er måske lidt dyr at producere i første omgang, men der er autentisk krymmel til yoghurten i lang tid! Du ved, hvad der er i granolaen, frem for supermarkedets E-numre m.m. Hvis du altså går op i sådan noget.
Sidst men ikke mindst, kan granola lige laves dagen eller aftenen inden. Så er morgenmaden nærmest klar.
Velbekomme.