- 7. oktober 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.042
Små, formbagte kager, bagt i forme, hvor der er uanede muligheder og variationer. Chokoladestykker, frugter, bær eller krydderier. Mulighederne er mange med muffins.
Muffins er også en god kage at arbejde med i madkundskabsundervisning, da det er en taknemmelig begynderkage, som børn bare elsker. Der er noget barnligt over af følge muffindejen, mens den hæver op bredder sig godt udover kageformen, hvor den runde muffintop dannes. Med sin sprøde top, er der mulighed for at eleverne kan lege og pynte kage med relativt få midler.
Dette er en opskrift, hvor vi arbejder med en muffinopskrift, som er både gluten- og laktosefri, da vi arbejder med madmæssig mangfoldighed. Her skal eleverne lave mad til alverdens mangfoldigheder; i dette tilfælde en gluten- og laktose allergiker. Eleverne skal arbejde helt alene om en opskrift, hvorfor en muffinopskrift er et super valg. Den er let og lige til.
Men det kan selvfølgelig også bare lave kagerne, fordi man har lyst til en kage…
Gluten- og laktose frie muffins
Christian SvaneIngredienser
- 1 spsk psyllium-frøskaller (måske du kender HUSK)
- 1 dl rismel
- ½ dl majsstivelse
- ½ dl sukker
- 1 dl mandelmel
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- 3 spsk honning
- 75 g laktosefri smør
- 2 æg
- Lidt ekstra sukker + kanel
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 190 grader celsius, over- og undervarme.
- Klargør en silikone- eller metalmuffinform med 12 papirmuffinforme.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Mens smørret smeltes, blandes alle ingredienser undtagen æg og smør i en stor skål.
- Tilsæt æg til skålen.
- Tilsæt det smeltet smør og honning til skålen og rør godt sammen.
- Fyld dine muffinforme 3/4 op. Der skal være lidt plads, hvor din muffin kan vokse op.
- Drys lidt sukker og kanel på toppen af muffinen og bag dem i ca. 17-18 minutter. Toppen skal være let gylden.
Velbekomme.