- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set862
Prisvindende apple crumble af min hustru.
Den her kage har taget adskillelige kegler ved diverse kaffeslapperas, hvor hun efter eget udsagn bare lige biksede noget sammen…
Og hun har allernådigst givet og lært mig denne fantastiske kage.
Prikken over i´et er, at æblepusherne fra Thy har været forbi med to kasser æbler. Så nu er der til Apple crumble, gammeldaws æblekage og most.
Så næste uge står den på æbletema i madkundskabsundervisningen…
Dyts apple crumble
Christian SvaneForb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Retter Kage
Køkken Dansk
Antal 6 Personer
Ingredienser
Fyld
- 6-8 æbler
- 1-2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 4-5 spsk sukker
Crumble
- 175 g hvedemel
- 175 g sukker
- 175 g smør ellers margarine
Sådan gør du
Fyld
- Æblerne skrælles og skæres i tern og kommes i et smurt fad.
- Sukker, vaniljesukker og kanel vendes i æblerne.
Crumble
- Tænd en ovn på 200º over- og undervarme.
- Mel og sukker blandes og margarinen smuldres heri. Dejen skal ikke hænge sammen, men være godt smuldret.
- Dejen fordeles over æblerne og kagen bages 30 minutter ved 200º i en forvarmet ovn på normal over- og undervarme.
For lige at toppe det hele af, laver du lige en omgang vaniljecreme (creme fraiche 38% med vaniljesukker), flødeskum eller får en god kugle is til apple crumblen.
Sikker og hurtigt vinder til selskabet!
Velbekomme.