Drømmekage fra Svennern´

fullsizeoutput 46d 1 | Domestic Science
  • Set
    838

Pavlovs hunde har ikke levet forgæves…

En gang i mellem skal eleverne belønnes for godt arbejde – og klasselæreren var lige i bagehumør. Så det blev til en drømmekage til det afsluttende arbejde med det gamle gamle værk af Leif Esper Andersen; Heksefeber – og det løse hekseundervisning.

Nå ja, og så tænkte jeg at give kagen et twist med makroner. Så blev der ryddet lidt op i skabene og kagen var pludselig ikke fra Brovst, hvilket klassikeren vist nok plejer at være.

fullsizeoutput 46d 1 | Domestic Science

 

Droemmekage | Domestic Science

Drømmekage fra Svennern´

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Kage
Køkken Dansk

Ingredienser
  

Kagen

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 4 dl mælk
  • 75 g smør (eller margarine, hvis du vil spare en skilling) 
  • 500 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g knuste makroner

Fyld

  • 200 g smør
  • 300 g kokosmel
  • 400 g brun farin
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

Kagen

  • Tænd din ovn på 200° over- og undervarme.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en god æggesnaps.
  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt dernæst mælken.
  • Bland mel og bagepulver sammen.
  • Sigt melblandingen i æggesnapsen. Fortsæt vil du ikke har mere melblanding.
  • Hæld mælk og smør langsomt i melblanding, mens der piskes.
  • Knus makronerne groft og vend i dejen. 
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter ved 200° over- og undervarme.
  • Mens kagen bager, laver du fyldet til toppen af drømmekagen.

Fyld

  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt dernæst kokosmel, farin og mælk.
  • Tag kagen ud efter de første 20 minutter og skru ovnen op på 210° over- og undervarme.
  • Nu fordeler du fyldet oven på kagen. Bag kagen færdig, ca. 5 minutter, sådan at fyldet lige karamelliserer. Lad kagen hvile en smule, inden du spiser. Ellers brænder du tungen.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide