Dampede muslinger i cremet sauce

Dampede muslinger i cremet sovs | Domestic Science
  • Set
    413

En god og billig ret til arbejdet med bæredygtighed, fødevarebevidsthed og fisk og skaldyr. 

Jeg havde besøg af Anders Holm fra Villa Vest i forbindelse med et Madaktionsforløb ved Madkulturen. 

Anders havde fire opskrifter med, som eleverne lavede efter at have fileteret et par hvillinger. Disse opskrifter har jeg allernådigst fået lov at bringe på siden her til fremtidig brug. Og det er jeg og mine elever glad for, da disse opskrifter var et kæmpe hit. Billige, lækre og relativt nemme at gå til. 

Jeg har tilpasset opskriften og sat den en smule mere didaktisk op, men lækkerheden og ideer er fuldstændig Anders´ værk. Dette bliver helt klart en del af min fremtidige opskrifter, når jeg arbejder med fisk og skaldyr. 

Muslinger er oversete relativt billige og faktisk ret lækre, hvis de tilberedes rigtigt. Overtilberedning = gummiagtig konsistens. Så der er noget gefühl at arbejde med, når du arbejder med muslinger.

Dernæst er muslinger noget af det, som godt kunne være en fremtidig proteinkilde ud fra et bæredygtigt perspektiv. Vi har rigeligt af dem i farvandene omkring Danmark. Kunsten må være at kunne læse etiketten, som vi arbejder med i bæredygtighedsforløbet. Så ved du, at det er nogle “ordentlige” muslinger du har fået fat i.

Jeg fik muslinger med alle de rette mærker og til en fornuftig penge, ca. 40 kr. for et kilo friske. Vi anvendte to kilo, som angivet i opskriften, og lavede også 3 andre fiskeretter. Fire grupper, fire retter, fire forskellige smagsprøver, eller en fin fiskebuffet, om du vil.    

Dampede muslinger i cremet sovs | Domestic Science

Dampede muslinger i cremet sovs

Anders Holm
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Bæredygtighed, Fisk, Fødevarebevidsthed
Køkken Dansk, Nordjylland
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg muslinger
  • ½ flaske hvidvin
  • 100 g smør
  • ½ liter piskefløde
  • 3-4 gulerødder
  • 2 porre
  • 1 løg
  • Lidt olie
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Muslingerne tjekkes efter og renses. Du banker let muslingerne i bordet. Hvis de ikke lukker, så skal de kasseres. Stil muslingerne til side. 
  • Snit og hak løget fint.
  • Skræl og skær gulerødderne i små tern.
  • Vask, rens og snit porrene fint. Det grønne skæres fra porrene. Skyl den hvide del og skær fint.
  • Tag nu en stor tykbundet gryde og varm den op til middelhøj varme. Tilsæt et par spiseskeer olie i gryden, når den er varm.
  • Når olien er varm tilsættes løg, porre og gulerødder. Svits i 2-3 minutter.
  • Kom nu muslingerne i gryden. Brug en stor grydeske til at røre lidt rundt. Kom nu hvidvin i. Kom låg på og lad muslingerne dampe et øjeblik. Når muslingerne åbner sig er de færdige. 
  • Kom muslingerne i et dørslag i en stor skål.
  • Nu skal suppen tilsættes smør og fløde og koge indtil den er lidt tyk. 
  • Fordel de dampede muslinger i skåle og hæld den varme suppe over muslingerne. 

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide