dsc 0842 1 | Domestic Science
  • Set
    1.803

Chokoladekage bliver aldrig nemmere – og mere mums.

Dette er en simpel rørt dej, som er en god introduktion til arbejdet med chokolade og smeltning heraf. Det er også en god introduktion til at arbejde med bagning i madkundskab.

Jeg kommer som udgangspunkt kun 100 g chokolade i denne kage i madkundskabsundervisningen, da budgettet i skolesammenhænge ellers vil overskrides. Men hvis du er en rigtig kalorie-bandit, og laver kagen der hjemme, gunner du lige op på chokolademængden.

 

dsc 0831 | Domestic Science

dsc 0842 1 | Domestic Science

Chokoladekage

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Kage
Køkken Amerikansk
Antal 1 bradepande 28 x 18 cm eller en springform

Værktøj

  • 1 bradepande 20 x 30 cm en springform 22 cm

Ingredienser
  

Dejen

  • 100 g chokolade
  • 200 g smør (eller margarine på et madkundskabsbudget)
  • 4 stk æg
  • 250 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 6 spsk kakao
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt

Glasur

  • 4 spsk kold kaffe
  • 2 spsk kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk blødt smør

Sådan gør du
 

Dejen

  • Tænd ovnen på 170°, over- og undervarme.
  • Klargør en bradepande eller springform med bagepapir.
  • Kom kakao, mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en skål.
  • Chokolade smeltes over vandbad. Et vandbad er en en metalskål oven på en kasserolle med en smule vand i bunden af kasserollen. Tænd på lav varme.
  • Skær smør i tern og kom det i en skål med sukker. Pisk smør og sukker sammen en håndmixer.
  • Tilsæt et æg af gangen, mens du pisker godt.
  • Den smeltede chokolade vendes i dejen med en dejskraber.
  • Kakao- og melblandingen sies i dejen og vendes rundt med en dejskraber.
  • Tilsæt mælk og vend det hele sammen med en dejskraber.
  • Dejen kommes herefter i en bradepande eller springform med bagepapir.
  • Bages i ovn på midterst rille ved 170° i 30-35 minutter.

Glasur

  • Når kagen er kølet af, blandes alle ingredienserne godt sammen.
  • Glasuren smøres ud over den afkølede kage.

Tip til opskriften

Åben ikke ovnen de første 20 minutter. Så risikerer du, at kagen falder sammen.
Stik med en nål eller gaffel i midten af kagen efter ca. 25-30 minutters tid, for at se om kagen er færdig. Hvis der sidder noget dej på nål/gaffel, skal kagen bage videre.

 

dsc 0844 | Domestic Science
Og så blev det nye serveringsbræt indviet.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide