Chokolade- og jordbærmilkshake

img 1053 | Domestic Science
  • Set
    927

 

Opskriften indeholder affiliates. 

 

930x180 2 | Domestic Science

Nyt grej fra Spinchy.com!

 

Al min mad bliver i tiden blendet med min nye Bamix stavblender. Aka Tryllestaven! Og den er så sandelig blevet afprøvet på alle mulige måder. Alt skal bare blendes med denne!

Forleden stod den på hygge med ungerne, hvor vi skulle bygge spil. I denne anledning kom jeg til at love ungerne milkshake til hyggen. Vi fik eksperimenteret en del i køkkenet, inden byggeriet gik i gang.

fullsizeoutput 5e6 | Domestic ScienceDet er simplethen klassegrej med sådan en Bamix. Den smadret alt! Ikke nok med det, så medfølger der også alverdens blenderblade og skiver med, som giver forskellige ønsket resultater.

fullsizeoutput 5ea | Domestic Science
Med den normale blenderkniv (multifunktionsbladet) får du i første omgang en meget mørk milkshake. Nu skifter du blenderkniven ud efter den første blendning. Så smider du piskeskiven på og voila; så bliver der banket luft ind i din milkshake.

 

3 Godt store glas

 

Chokolademilkshake

1 g xanthan gum

1 dl sukker

5 dl mælk

2 spsk kakao 

50 g god chokolade (minimum 50% kakaoindhold) 

1 tsk vaniljesukker

2 håndfulde isterninger

  1. Sukker, vaniljesukker, kakao, chokolade, xanthan gum og halvdelen af mælken blandes i en stavblenderkande. 
  2. Blend løs!
  3. Kom lidt mælk i ad gangen og blend videre. 
  4. Til sidst smider du lige 2 håndfulde isterninger i kanden og blender videre indtil isterningerne er knust. Du vil nu opleve, at din milkshake jævner en smule og får den der cremede konsistens.
  5. Prikken over i´et med Bamix stavblenderen er, at du nu udskifter blenderhovedet. Frem med piskeskiven (se det øverste billede). Med denne skive kan du nemlig piske en masse luft ind i din milkshake. Dette kombineret med xanthan gum, giver en ualmindelig cremet og luftig milkshake. Whats not to like???

 

Jordbærmilkshake

1 g xanthan gum

1 dl lys sirup

4 dl mælk

400 g frosne jordbær (selvfølgelig endnu bedre med friske jordbær)

1 tsk vaniljesukker

Evt. 4-5 amarenabær + lidt af siruppen herfra

  1. Sirup, vaniljesukker, jordbær, xanthan gum og halvdelen af mælken blandes i en stavblenderkande.
  2. Blend løs!
  3. Kom lidt mælk i ad gangen og blend videre. Du vil nu opleve, at din milkshake jævner en smule, og får den der cremede konsistens. Det sker i takt med at de frosne jordbær blender i smadr. 
  4. Prikken over i´et med Bamix stavblenderen er, at du nu udskifter blenderhovedet. Frem med piskeskiven (se det øverste billede). Med denne skive kan du nemlig piske en masse luft ind i din milkshake. Dette kombineret med xanthan gum, giver en ualmindelig cremet og luftig milkshake. Whats not to like???
  5. Smag evt. til med mere sirup, sukker eller Amarena bær, afhængig af hvor sød du vil have din milkshake.

Skulle det ske, at du ville bruge friske jordbær, anbefaler jeg, at du lige smider 2 håndfulde isterninger i kanden og blender løs.

 

img 1053 2 | Domestic Science
Og så skal ungerne jo lige have lidt pynt på drikkevarerne.

img 1053 2 | Domestic Science

 

Velbekomme.

930x180 2 | Domestic Science

 

 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide