- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.184
Så er det for alvor ved at være forår, og ungerne begynder at være meget mere uden for i børnehaven. Det betyder, at jeg cirka hver dag får to kulminearbejdere hjem fra børnehaven. Sorte fra top til tå, som to minearbejder der kommer ud af kulminerne på Sardinien.
Så er det jo oplagt med en gang Carbonara, der er ungefähr oversat betyder kulminearbejderens spaghetti.
Carbonara
Christian SvaneForb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Ingredienser
- 150-200 g bacon (Guanciale, hvis vi skal gøre det efter bogen)
- 250 g spaghetti
- 3 æg
- ½ tsk stødt muskatnød
- ½ tsk salt
- ¼ tsk peber
- Ca. 75 g parmesanost
- 1-2 dl kogevand fra pastaen
Sådan gør du
- Bring vand i kog til spaghettien. Sæt spaghettien i gang med at koge efter vejledning på pastapakken.
- Skær baconen i tern og steg på panden i lidt olivenolie.
- Riv parmesanost på den grove side af et råkostjern.
- Ost, æg, salt, peber og muskatnød tyres i en skål og piskes sammen med en gaffel.
- Når pastaen er færdigkogt, gemmes ca. 2 deciliter kogevand i et glas eller en kande. Kom pasta over i baconpanden og vend det rundt heri.
- Tilsæt en 1 dl kogevand og sluk for blusset. Du kan justere saucemængden med den sidste deciliter.
- Hæld æggeblandingen over pastaen og rør og vend godt rundt til du får en cremet sauce om pastaen. Tilsæt evt. lidt ekstra kogevand.
- Smag til med salt, peber og lidt muskatnød.
Tip til opskriften
Jeg kan altså også godt finde på at smide 125 g champignons af gode dansk markchampignons og 1-2 løg i min carbonara. Disse tilsætter jeg, når baconen er stegt. Det giver altså lige lidt flere grøntsager i retten, uden at den mister al for meget af sin autencitet. Men det skal jeg nok ikke sige til en italiener.
Drys med friskrevet parmesanost.
Velbekomme.