Cantuccini – Biscotti di Prato

img 0392 1 | Domestic Science
  • Set
    914

En lille småkage til kaffen?

Når der ses på campingpladser ved Gardasøen, kommer man helt i italiensk lune. I  dette tilfælde lige en anelse mere syd end Lago di Garda; nemlig Toscana.

Man kan, i Danmark, næsten ikke komme længere væk fra Italien end Thy. Hverken afstandsmæssigt eller kulturelt. Og så alligevel… På svigermekanikkens nedlagte landbrug i Thy er påskeferien blevet nydt i fulde drag. Der kobles fuldstændigt fra hverdagens trommerum. Det er måske ikke en lille cafe eller tervana, hvor man kan sidde under et vindrueespalier i skæret af sydens sol. Men solen titter da frem i det vindblæste Vestjylland. Men man skal da have sin eftermiddag- og aftenskaffe! Og når svigermor varter familien op i hoved og røv, må man også bidrage lidt til afslapningen.

En nem lille småkage til kaffen, som kan gemmes ad vejen i kagedåsen – hvis de varer så lang tid…

Og sååå er det en god undskyldning for et lille glas Vin Santo til eftermiddagskaffen. Hvis man vel og mærket er voksen nok.

IMG 4643 2 | Domestic Science

Cantuccini – Biscotti di Prato

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Retter Bagning, Småkager
Køkken Italiensk
Antal 40 styks

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 100 g mandler
  • 2 æg
  • 25 g smør
  • Halvdelen af skallen fra en citron. Brug ikke selve citronen. Brug evt. også noget appelsinskal
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du
 

  • Mandlerne smuttes vha. et lille opkog i en kasserolle, dækket af vand, i 4-5 minutter.
  • De smuttede mandler hakkes groft – endelig ikke for finthakket! Der må gerne være nogle gode grove stykker.
  • Først blandes mel, sukker, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.
  • Smelt smørret i mikroovn.
  • Tilsæt dernæst æggene, smeltet smør, mandlerne og citronskal – ælte ælte ælte dejen sammen. Den kan godt virke meget tør i starten, men klø bare på. Den skal nok blive til en fast dej.
  • Del dejen i to dele. Rul nu hver del ud til en pølse, og læg disse på bagepapir på en bageplade.
  • Tryk pølserne lidt flade + pensl dem med et pisket æg.
  • Bag dem ved 180º i ca. 20 minutter. Lad dem køle lidt af. Ca. 5 minutter.
  • Skær småkagerne i skrå stykker af ca. et par centimeters bredde.
  • Læg cantuccinierne tilbage på bagepladen og bag dem nu yderligere i 15 minutter. Vend dem evt. undervejs.

img 0390 | Domestic Science
Biscotti di Prato. Biscotti betyder egentlig bare “bagt to gange”. Her er den første bagning. Nu skæres de bagte dejpølseri snitter á 1 cm, inden de lægges på kanten og yderligere 15 minutter. 7 minutter på den ene side og så en omgang på den anden bagefter.

IMG 4643 2 | Domestic ScienceSkær småkagerne i skrå stykker af ca. et par centimeters bredde.

Bliv endelig ikke nervøs, hvis de ikke er så hårde, når de kommer ud af ovnen. Lad dem køle lidt af på en rist og en fantastisk sprødhed vil komme.

Cantuccini skal på traditionelt set dyppes i Vin Santo, men den må jeg drømme mig til. Havde ikke fået en vino på lager fra min vinpusher + vinen falder ikke i god jord i madkundskab sammenhænge, hvor jeg også bruger denne opskrift. Cantuccini smager også godt med en kop kaffe eller kakao ved børnenes eftermiddagskaffe.

img 0393 | Domestic Science
Og så en lille espresso til aftenkaffe, mens der nørdes.

Forresten en anbefalelseværdig bog, hvis man er madnørd og meget interesseret i, hvordan vores madkultur påvirkes af medierne. Vi dannes overraskende meget

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide