- 16. april 2021
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set885
Endnu endnu en fransk fristelse.
Nu er der snart ved at være til et helt undervisningsforløb i franske kager.
Dog er denne her opskrift én af dem, som gerne skal stå og trække et døgns tid, hvilket ikke er så madkundskabsvenligt.
Dernæst er bagetiden lidt lang.
Så måske den ikke er så egnet til madkundskab alligevel… En fagdag måske?
Cannelés er i hvert fald en mega lækker og nem kage!
Den skal helst spises friskbagt eller inden for samme dag. Den mister nemlig sin ellers så fantalastiske sprøde, karamelliseret overflade og svampede indre, når den kommer i en kagedåse. Bevares, den smager stadig godt, men det er ikke den fulde oplevelse af en cannelés.
Der bliver til en del kager i denne portion. Du kan reelt set godt halvere portionen, hvis du vil nyde dine cannelés friske og ikke har i sinde at gemme dem.
Ca. 24-25 styks
200 g hvedemel
150 g flormelis
4 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker (helst en vaniljestang)
100 g smør + lidt til formene
1 dl brun rom
½ l mælk
- Brun smørret let i en kasserolle.
- Tilsæt mælk og vanilje/vaniljesukker.
- Rør æggeblommer, sukker og rom sammen i en skål og rør en god æggesnaps sammen.
- Pisk mælkeblandingen i æggesnapsen.
- Sigt mel i æggesnapsen. Rør.
Kom plastikfilm over skålen og sæt den på køl til næste dag. Så kan smagen rigtig udvikle sig. Du kan også bare lade dejen trække i 1-2 timer, hvis du er den utålmodige type – men så udvikles der mindre smag. Dog bliver dine canneles stadig lækre.
- Tænd din ovn på 225 grader C over- og undervarme.
- Smør formene med lidt smeltet smør eller flydende margarine, hvis det skal være nemt.
- Fyld formene 2/3 op.
- Skru ovnen ned til 210 grader, og bag dine cannelés i ca. 60 min.
- Vend kagerne ud af formene.
Nyd kagerne lune og friskbagte, fx med et lille drys flormelis og syltetøj – et godt glas vin eller en frisk espresso (altså hvis du ikke er skoleelev…).
Velbekomme.