- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set3.512
Lørdagshygge med gode venner. Noget hurtigt skal diskes op. Det belgiske vaffeljern skal da selvfølgelig luftes.
Perlesukkerer giver den fantastisk sprødhed i vaflen. Det grove sukker kommes i dejen mod slutningen, hvilket gør at det ikke opløse i dejen. Dernæst karamelliserer sukkerstykkerne i vaffeljernet, når det varmes, hvilket skaber sprødheden. Det er superlækkert!
Belgiske vafler – Gaufres de Liége
Christian SvaneVærktøj
- 1 Belgisk vaffeljern
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 tsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- ½ tsk kardemomme
- 1 æg
- ½ tsk salt
- 400 g hvedemel
- 120 g blødt smør
- 120 g perlesukker
Sådan gør du
- Mælken lunes i en kasserolle til den er lillefingervarm og kom over en en Store skål.
- Gær, æg, sukker, kardemomme og vaniljesukker tilsættes. Røre, røre, røre
- Halvdelen af melet røres i.
- Saltet røres i og den resterende mel tilsættes lidt ad gangen. Husk altid lidt ad gangen. Så kan du bedre styre konsistensen af dejen indtil du har en klistret og fast dej.
- Fortsæt æltning af dejen indtil den er blød, smidig og slipper skålen let.
- Smør æltes i til det er optaget i dejen.
- Ælt perlesukkeret i.
- Lad dejen hæve i en times tid.
- Del den færdighævede dej i ca. 8-10 lige store stykker.
- Varm dit belgiske vaffeljern op til middelhøj varme og pensel med margarine.
- Lad vaflen bage 4-5 minutter til de får en brun og gylden overflade.
Tip til opskriften
Vaflerne spises lune med is, chokoladesauce, flødeskum og/eller flormelisdrys. Hertil friske jordbær eller syltetøj. De kan nemt fryses ned og lunes i ovnen, når de skal bruges. De holder stadig sprødheden ved optøning og luning.
Belgiske vaffeljern er efterhånden nede i nogle fornuftige priser, hvilket gør det nemmere for skoler at investere i disse fantastiske maskiner. Man kan lave mange forskellige ting i et vaffeljern. Jeg henviser her til Pinterest, hvor man kan finde alle mulige former for vafler.
Prøv andre retter i det belgiske vaffeljern:
Velbekomme.