Bålvafler

Baalvafler | Domestic Science
  • Set
    142

Ilden og varmen om et bål kan bare noget!

Træet og glødernes knitren kan virke så dragende, at vi  næsten kan sidde i en trance og stirre i ilden, hvis vi da ikke også falder i snak med de folk, som samles om ilden.

Ja, bålet kan i sandheden være dragende.

Og hvis du så lige smider en røvfuld bålvafler i puljen, så er der hygge om bålet.

Du kan efterhånden få en masse fine bålredskaber til relativt billige penge i byggemarkederne. Det lade sig være bålpander, snobrødspinde, popcorngryder, toastjern og til denne opskrift bålvaffeljern.    

Læs mere om bål her Bål – lær at bygge et bål

Note til opskriften: Du kan reelt set følge opskriften og banke alle ingredienserne sammen, og du vil få en fin vaffeldej, hvis du laver dejen på stedet. Men hvis du laver dejen i god tid, og skal have den med på en tur hen til et bål – altså = der går et stykke tid, inden vaflerne steges, da anbefaler jeg, at du venter med at tilsætte bagepulveret til sidst, da hæveeffekten kan udeblive en smule, hvis der går for lang tid, inden vaflerne steges. 

En anden krølle og hæveeffekt du kan få, er at piskes æggehviderne stive og vende dem i dejen med en dejskraber lige inden de steges = endnu mere luftighed. Men dette vil kræve et piskearbejde ved bålet, hvilket for nogen kan virke bøvlet. Modsat kan æggehvidepiskning også være en god aktivering af elever og børn om bål. Valget er dig;-)

Baalvafler | Domestic Science

Bålvafler

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Retter Bagning, Dessert
Køkken Bål

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 7 dl mælk
  • Lidt stegemarine så vaflerne ikke sidder fast i vaffeljernet – der skal en pæn mængde til – især hvis vaffeljernet er nyt

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en kasserolle, og lad det derefter køle lidt af.
  • I mens blandes hvedemel, sukker, salt, bagepulver, kardemomme og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk mælk, smør og æg sammen i en skål.
  • Tilsæt nu melblandingen lidt ad gangen til æg- og mælkeblandingen.

Tip til opskriften

Prøv at dele æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. 
Æggeblommer blandes stadig med mælk og smør, men hviderne gemmes. 
Hviderne vendes i dejen med en dejskraber som et punkt 6 i fremgangsmåden. Æggehviderne kombineret med bagepulveret kan give dig en ekstra luftig vaffel. 

Lidt syltetøj, nutella/nøddecreme og flormelis er prikken over i´et. 

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide