Faglig læsning og anden madnørderi
Her finder du faglig artikler, som kan anvendes i madkundskabsundervisning og opbygning af forløb.
Du kan også anvendes disse til ganske almindelig madnørderi.
God læselyst!
- Afbagte deje (9/18/2020)
- Agar agar (10/10/2024)
- Anretning (7/19/2019)
- Æbler (10/2/2017)
- Æbleskivens flugt over komfuret (12/11/2017)
- Æg (9/23/2020)
- Bindevæv i kød (2/16/2021)
- Bæredygtighed (13/1/2020)
- Bøf-eksperimentet! (1/14/2018)
- Brug af smartphones & tablets i madkundskab (3/21/2017)
- Bål – lær at bygge et bål (12/21/2020)
- Carrageenan (8/12/2018)
- Chokolade (9/28/2018)
- Dansk madkultur (9/3/2017)
- Den Multisensoriske påvirkning under måltidet (5/7/2021)
- Det sønderjyske kaffebord (8/18/2022)
- Diabetes & mad (2/16/2022)
- Dysfagi (3/18/2023)
- Dæk dig bord! (2/17/2023)
- Emulsion (3/20/2018)
- En god madpakke (9/18/2019)
- Energien i vores mad (1/21/2018)
- Eventyret om karbonaden, paneringen og den lille grønne ært (3/27/2017)
- Fastelavn (2/26/2017)
- Fedt – Mættet & umættet (1/16/2020)
- Fermentering (8/12/2021)
- Fordøjelsen af mad (2/17/2022)
- Fødevarebevidsthed & Ukraine (5/2/2022)
- Følesansen (2/14/2020)
- Gellan (2/17/2022)
- Glutenallergi (8/24/2022)
- Gærprocessen (3/15/2017)
- Gryder (9/19/2019)
- Guide til bowl (9/26/2022)
- Guide til madkulturer – en analyse… (3/24/2021)
- Guleroden (8/27/2017)
- Hvillingen (14/2/2024)
- Hydrokolloider (10/28/2018)
- Hygiejne – vigtigste forudsætning for madlavning (7/5/2017)
- Høresansen (2/13/2020)
- Islam & mad (1/17/2022)
- Ismaskinen (9/8/2020)
- Jævning (6/8/2017)
- Julens traditioner (12/5/2017)
- Karamellisering (12/1/2021)
- Kødfri kost – noget for mig? (10/26/2020)
- Kemiske hævemidler (9/20/2017)
- Knapost med urter (3/12/2020)
- Koagulering (8/31/2018)
- Konservering (8/17/2021)
- Korn & mel (8/31/2020)
- Kostberegner (3/2/2021)
- Kostfibre (9/14/2020)
- Kostråd (12/1/2021)
- Kreativitet (04/04/2024)
- Kulhydrater (1/20/2019)
- Kylle-rylles død (2/8/2022)
- Laktoseintolerant (8/24/2022)
- Legering (8/31/2018)
- Lugtesansen (2/13/2020)
- Madbilleder – Guide til at tage billeder af mam (4/11/2018)
- Maillard-reaktioner (8/6/2020)
- Masterchef 6. klasse (6/1/2018)
- Mørdej (2/7/2020)
- Meltyper (9/4/2020)
- Mikroovnens mangfoldighed (10/25/2019)
- Molekylær gastronomi (7/9/2018)
- Natriumalginat (sodium alginat) (8/12/2018)
- Ny nordisk mad (3/1/2019)
- Oksekød (11/1/2021)
- Ost (11/11/2020)
- Ovnen (8/21/2020)
- Pander (9/4/2019)
- Pastaens oprindelse – og lidt mere… (6/10/2020)
- Podcasts til madkundskab (9/2/2021)
- Pølsehorn til skolestart (8/1/2017)
- Pisket deje (11/20/2019)
- Proteiner (9/18/2019)
- Rødbeden der blev syltet… (5/7/2020)
- Rørt dej (10/4/2019)
- Risottokornet (3/5/2017)
- Sifon (6/22/2018)
- Skum og espumas (1/4/2018)
- Smagssansen (4/31/2020)
- Sous vide – under vakuum (10/3/2019)
- Stigende fødevarepriser (11/28/2024)
- Store Bededag (5/10/2017)
- Sukker – Level 1 (9/8/2021)
- Sukker – Level 2 – Mulighederne med sukker (9/16/2021)
- Super Bowl – Verdens største sportsbegivenhed (1/2/2018)
- Surdejsprojekt (4/17/2020)
- Synssansen (9/9/2019)
- Varmeoverførelse – madens tilberedning (8/27/2020)
- Vegetar (10/24/2019)
- Videnskaben bag en god pizza (5/25/2020)
- Viskositet (12/20/2021)
- Vitaminer & mineraler (3/3/2021)
- Xanthangum (11/14/2023)
- Zorbit – maltodextrin (3/8/2019)