Faglig læsning – og anden madnørderi

Faglig læsning og anden madnørderi

Her finder du faglig artikler, som kan anvendes i madkundskabsundervisning og opbygning af forløb.

Du kan også anvendes disse til ganske almindelig madnørderi.

God læselyst!

  1. Afbagte deje (9/18/2020)
  2. Agar agar (10/10/2024)
  3. Anretning (7/19/2019)
  4. Æbler (10/2/2017)
  5. Æbleskivens flugt over komfuret (12/11/2017)
  6. Æg (9/23/2020)
  7. Bindevæv i kød (2/16/2021)
  8. Bæredygtighed (13/1/2020)
  9. Bøf-eksperimentet! (1/14/2018)
  10. Brug af smartphones & tablets i madkundskab (3/21/2017)
  11. Bål – lær at bygge et bål (12/21/2020)
  12. Carrageenan (8/12/2018)
  13. Chokolade (9/28/2018)
  14. Dansk madkultur (9/3/2017)
  15. Den Multisensoriske påvirkning under måltidet (5/7/2021)
  16. Det sønderjyske kaffebord (8/18/2022)
  17. Diabetes & mad (2/16/2022)
  18. Dysfagi (3/18/2023)
  19. Dæk dig bord! (2/17/2023)
  20. Emulsion (3/20/2018)
  21. En god madpakke (9/18/2019)
  22. Energien i vores mad (1/21/2018)
  23. Eventyret om karbonaden, paneringen og den lille grønne ært (3/27/2017)
  24. Fastelavn (2/26/2017)
  25. Fedt – Mættet & umættet (1/16/2020)
  26. Fermentering (8/12/2021)
  27. Fordøjelsen af mad (2/17/2022)
  28. Fødevarebevidsthed & Ukraine (5/2/2022)
  29. Følesansen (2/14/2020)
  30. Gellan (2/17/2022)
  31. Glutenallergi (8/24/2022)
  32. Gærprocessen (3/15/2017)
  33. Gryder (9/19/2019)
  34. Guide til bowl (9/26/2022)
  35. Guide til madkulturer – en analyse… (3/24/2021)
  36. Guleroden (8/27/2017)
  37. Hvillingen (14/2/2024)
  38. Hydrokolloider (10/28/2018)
  39. Hygiejne – vigtigste forudsætning for madlavning (7/5/2017)
  40. Høresansen (2/13/2020)
  41. Islam & mad (1/17/2022)
  42. Ismaskinen (9/8/2020)
  43. Jævning (6/8/2017)
  44. Julens traditioner (12/5/2017)
  45. Karamellisering (12/1/2021)
  46. Kødfri kost – noget for mig? (10/26/2020)
  47. Kemiske hævemidler (9/20/2017)
  48. Knapost med urter (3/12/2020)
  49. Koagulering (8/31/2018)
  50. Konservering (8/17/2021)
  51. Korn & mel (8/31/2020)
  52. Kostberegner (3/2/2021)
  53. Kostfibre (9/14/2020)
  54. Kostråd (12/1/2021)
  55. Kreativitet (04/04/2024)
  56. Kulhydrater (1/20/2019)
  57. Kylle-rylles død (2/8/2022)
  58. Laktoseintolerant (8/24/2022)
  59. Legering (8/31/2018)
  60. Lugtesansen (2/13/2020)
  61. Madbilleder – Guide til at tage billeder af mam (4/11/2018)
  62. Maillard-reaktioner (8/6/2020)
  63. Masterchef 6. klasse (6/1/2018)
  64. Mørdej (2/7/2020)
  65. Meltyper (9/4/2020)
  66. Mikroovnens mangfoldighed (10/25/2019)
  67. Molekylær gastronomi (7/9/2018)
  68. Natriumalginat (sodium alginat) (8/12/2018)
  69. Ny nordisk mad (3/1/2019)
  70. Oksekød (11/1/2021)
  71. Ost (11/11/2020)
  72. Ovnen (8/21/2020)
  73. Pander (9/4/2019)
  74. Pastaens oprindelse – og lidt mere… (6/10/2020)
  75. Podcasts til madkundskab (9/2/2021)
  76. Pølsehorn til skolestart (8/1/2017)
  77. Pisket deje (11/20/2019)
  78. Proteiner (9/18/2019)
  79. Rødbeden der blev syltet… (5/7/2020)
  80. Rørt dej (10/4/2019)
  81. Risottokornet (3/5/2017)
  82. Sifon (6/22/2018)
  83. Skum og espumas (1/4/2018)
  84. Smagssansen (4/31/2020)
  85. Sous vide – under vakuum (10/3/2019)
  86. Store Bededag (5/10/2017)
  87. Sukker – Level 1 (9/8/2021)
  88. Sukker – Level 2 – Mulighederne med sukker (9/16/2021)
  89. Super Bowl – Verdens største sportsbegivenhed (1/2/2018)
  90. Surdejsprojekt (4/17/2020)
  91. Synssansen (9/9/2019)
  92. Varmeoverførelse – madens tilberedning (8/27/2020)
  93. Vegetar (10/24/2019)
  94. Videnskaben bag en god pizza (5/25/2020)
  95. Viskositet (12/20/2021)
  96. Vitaminer & mineraler (3/3/2021)
  97. Xanthangum (11/14/2023)
  98. Zorbit – maltodextrin (3/8/2019)

Følg med

Om mig

HAM DER MADKUNDSKABSLÆREREN…

6511305747f0fb22859daa777b973be6 1 | Domestic Science

Christian - Domesticscience