Coach?
Konsulent?
Facilitator?
Oplægsholder?
Faglig rådgiver?
Madkundskabsvejleder?
Kald det hvad du vil…
Jeg er madkundskabsLÆRER!
Jeg har ikke nogen fancy uddannelsestitler. Jeg er bare en meget engageret madkundskabslærer, som er sprængfyldt med gode ideer til, hvordan vi kan fremme madkundskabsfaget gennem såvel praktisk som teoretisk arbejde.
Bevares, jeg har læst en hulens masse psykologiske, pædagogiske, didaktiske og ikke mindst gastronomisk-teoretiske bøger. Og det er nok også et eller andet sted i dette samsurium, at jeg har en masse ideer, meninger og tilgange til madkundskabsfaget.
Hvordan får jeg disse ideer ud til jer?
Jeg arbejder til dagligt som skolelærer og faglig rådgiver ved Folkeskolen.dk, og er dermed ikke fuldtidsskribent eller oplægsholder.
Så skal du bruge hjælpe til freelance skrivning eller blogindlæg i diverse medier?
Skal du bruge oplæg og workshops til undervisning i og om mad?
Skal du bruge oplæg om madkundskabsprøven og arbejdet hermed?
Skal du bruge foredrag om didaktikken bag madkundskabsfaget?
Skal du bruge oplæg om, hvordan du/I kan udvikle madkundskabsfaget netop på din skole eller i kommuneregi?
Så har jeg en masse ideer, og kan som regel altid se en masse muligheder i udviklingen af madkundskabsfaget.
Hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte mig!
Men giv mig et skriv på christian@domesticscience.dk. Så kan vi aftale nærmere, hvis du netop står og kan bruge min ekspertise.
Om mig
Jeg startede hjemmesiden Domestic Science tilbage i februar 2017.
Sidenhen har det taget om sig med hjemmesiden, som har udviklet sig til en undervisningsportal til madkundskab.
Det har ledt til arbejde på Gyldendals madkundskabsportal, artikler for Madkundskabsforeningen og en stilling som Faglige rådgiver ved Folkeskolen.dk.
Jeg bliver ofte prikket af kollegaer, madinteressenter og ikke mindst et utal af madkundskabslærere.
Og det er helt i orden! For jeg brænder for at udvikle madkundskabsfaget og skabe så megen motivation og læring hos elever og lærere.
Min mission kan lyde simpel; Vi skal have eleverne til at gå hjem og lave en masse mad. Det er motivationen til at lave mad der hjemme, som på længere sigt kan skabe det gode forhold til maden. Men om den enkelte elev i første omgang går hjem og bager kager eller får en fast maddag i familiens hverdag, er jeg fuldstændig ligeglad med! Jeg vil skubbe på, for at eleverne tager del i madlavning – så tror jeg på, at alt andet nok skal komme.
Læs mere om Tanken bag DomesticScience her: https://www.domesticscience.dk/tanken-bag/
Mulighederne starter hos madkundskabslæreren
Kan jeg inspirere dig som madkundskabslærer til at gå ind i faget med nye ideer og tilgange? Så kan vi sammen nå ud til flere elever!
Jeg håber, at kunne give dig og dine kollegaer ideer og tilgange til at kunne give eleverne lysten til at drømme stort og giv dem et motivations-boost til at tage del i madlavning. Vi skal have vækket deres nysgerrighed.
Appetizers
Her følger nogle eksempler på oplæg og mulige workshops, som jeg gerne kommer og fortæller og sætter i gang. Læs mere her.
- Hvordan kan madkundskabslæreren støtte, skabe og klæde eleven bedst mulig på til madkundskabseksamen?
- Hvordan kan vi skabe en undervisningsplan og herunder forløb?
- Hvordan kan vi skabe en rød tråd i madkundskabsfaget?
- Hvordan kan vi skabe undervisningsbeskrivelser og prøveoplæg?
- En introduktion til molekylær gastronomi i folkeskolen?
- Inspiration til arbejdet med de forskellige indholdsområder.
Pædagogiske projekter
Jeg brænder for det gode projekt.
Jeg elsker tanken om at sætte projekter i søen og følge projektet, mens det udvikler sig.
Jeg må nok erkende, at jeg altid er på udkig efter det næste projekt. Hvad end det er i madkundskab, mine andre linjefag eller det er pædagogiske udviklingsprojekter på min arbejdsplads.
Projekter:
- PD-modulet Praktikvejlederuddannelsen og udvikling af praktikophold på Østermarkskolen.
- Skolehave på Østermarkskolen.
- Udvikling af rød tråd i geografifaget.
- Udvikling af rød tråd i udskolingsidræt.
- Udvikling af rød tråd i madkundskabsfaget.
- Udvikling af undervisning- og madkundskabshjemmeside og portal.
- Madkulturen – Madtanken 2022 – Madkundskab i Grundskolen.
Så hold ikke igen med at skrive til mig, hvis dette har vækket en interesse;-)
Det sagde kursister og andet godtfolk…
”Spændende og brugbart! Nytænkende ift. årsplanlægning”…
”Inspirerende, levende, inddragende”…
”En fantastisk dag med inspiration til at nørde planlægning af madkundskab. Kunne have brugt mange mange flere timer. Og så er det bare fedt at møde en kursusleder der brænder så meget for sit fag”…
”Lettet og fuld af gå-på-mod … mangler blot mere tid når jeg kommer hjem😊”
Følg med…
Du kan blive lidt klogere på, hvad jeg ellers går og laver på Facebook og Instagram.