- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set716
Artiklen indeholder affiliates.
En lørdag i håndboldens tegn. Træning, kamp og super social arrangement i Aalborg Zoologiske have. SÅ skal gutterne, da også have så hatten den passer!
Og hvad bedre end svin flået i smadr…
12 Personer
3 kg Nakkesteg.
1 dl Sweet Baby Rays.
Første del af denne Pulled pork er at smøre nakkestegen godt ind i Sweet Baby Rays barbecue sauce.
Rub
Det kan være lidt svær at sætte en decideret mængde på sådan noget som en rub til en nakkestegen. I sidste ende er det jo et spørgsmål om smag og behag og nakkestegens størrelse.
Denne rub er anvendt til en ordentlig basse af en nakkesteg på 2900 gram. Den blev dækket ganske fint. Jeg gunner ofte ekstra op på portionen og ganger rubben flere gange op. Så kommer jeg den mængde rub på nakkestegen, som jeg lyster. Resten af rubben smider jeg på et patentglas og opbevarer den tørt. Det kan nærmest holde sig for evigt. Jeg har haft rubben til at stå i 8-9 måneder, og den har været super. Den taber lidt smag ved længere tids opbevaring på glas.
Rubben er på alle mulige måder et ubehagelig miljø for bakterier. Du skal i hvert være et kæmpe grisebasse (læs: svin) for at nogle sindsyge bakterier med i patentglasset, som kan leve her.
Jeg laver ofte rubben op til sommeren, da den også er god på nakkekoteletter eller skaftkoteletter på grillen.
1 spsk Paprika.
1/2 tsk Spidskommen.
1 spsk Rørsukker (eller farin).
1 tsk Salt
1 tsk Løgpulver.
1 tsk Hvidløgspulver.
1 tsk Cayennepeber (eller chiliflager).
Et par gode striber barbecuesauce. Jeg plejer at bruge Sweet Baby Rays.
- Alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
- Smør nakkefileten ind Sweet Baby Rays barbecuesauce. Jeg synes det giver en god gang klister, som kan få rubben til at hænge godt ved.
- Drys rubben ud over nakkefileten og tryk den godt ind i nakkefileten. Jeg syntes på mange måder, at det kommer til at virke lidt ligesom en glasering af en hamburgryg. Det er fantalastisk!
Vinegar sauce
Jeg elsker dette sød-syrlige stads! Og det er så mega nemt. Whats not to like!
Der hvor du kan sætte dit eget personlige præg på vinegar saucen er sødmen, syrligheden og chilien. Jeg sigter altid efter en mild chilismag med masser af sødme og syrlighed. Derfor kan det ske, at du skal tilsætte lidt ekstra chili, hvis du er den mere aggressive chilitype.
1 dl Æblecider eddike.
1 dl Vand.
3 spsk Heinz ketchup (Heinz har meget mere syrlighed end Beauvais).
1 spsk Rørsukker.
1 tsk Groft salt.
1/2 tsk hot chili flakes (giv den lidt ekstra, hvis du kan lide lidt skraldebang).
1/2 tsk Frisk kværnet peber.
1 tsk Løgpulver.
1 tsk Sennepspulver.
1 spsk God Bourbon. Jeg bruger en Knob Creek 50 % – bang!
- Det her bliver som sagt ikke nemmere. Tyr det hele i en skål eller en flaske (se billedet). Shake it baby!
Og så er der ellers order-to-go!
Hertil skal man selvfølgelig have hustruens fantastiske Coleslaw.
Samleinstruktionen bliver noget i retningen af:
- Smør underbollen med salatmayonnaise
- På med rigeligt flået svin.
- Sprøjt vinegar saucen på kødet – al efter temperament.
- På med coleslaw.
- Tilsidst overbollen. Nice one.
Velbekomme.