- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.511
Jeg mindes denne ret, som min første selvproduceret ret. Ofte lader man sig jo inspirere af andre madentusiaster. Men denne var den første, som jeg selv fandt på.
Faktisk er retten blevet til i en 12 hestes brandert klokken 4 om morgen til Dronninglund Cup.
De fleste kender nok den sult, der kommer ud på natten, når man er i byen. Her plejer man at kunne nappe en pizza eller burger i de større byers natteliv. Men når man er i byen Hjallerup, er det begrænset med madmuligheder klokken 4 om morgen.
Selskabets fingre pegede hurtigt på den daværende kokkeelev – mig… Jeg gik ud i det fremmede køkken, åbnede køleskabet og fandt… Én 3-Stjernet rød “bavianrøv” dansksalami – and thats it! Kæmpekøleskab og det eneste indhold var en spegepølse. Værsgo at gå i gang Christian…
Jeg fandt senere hen et løg og en halv blød rød peberfrugt i bryggerset, samt en pakke spaghetti. Heldigvis havde festarrangøren også gængse tørkrydderier, som kunne spice retten.
Det hele mundede ud i denne fantastiske ret, som gav store roser til kokken (ej for at prale). Men den er altså god!
Selv den dag i dag, 20 år efter, kan yngstearvingen dufte, hvad der bliver lavet i køkkenet, hvortil han reagerer: “uhmm, far, det er min yndlingsret”, “hvad skal skal vi have?”. “Vi skal have spaghetti og salami”, svarer jeg. ” Uhmmm, det ER min yndlingsret, far”.
Hvis du lige har lidt persille, basilikum og noget parmesanost, kan du pifte retten lidt mere op.
Verdens nemmeste pastaret
Christian SvaneIngredienser
- 200 g god salami – gerne lidt bedre end en "rød bavianrøv"
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 2 spsk balsamico
- 300 g spaghetto eller pasta penne
- Lidt olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Bring vand i kog til spaghettien i en gryde. Følg vejledningen på pakken, da det er forskelligt fra spaghetti-/pastatype og mærke mht. kogetid.
- Skær salamien i tern af ca. 0,5 cm x 0.5 cm i størrelse. Salamien skæres først i lange skiver. Skiverne skæres i stænger – eller stave om du vil. Til sidst skæres salamistængerne i tern.
- Løg og peberfrugt hakkes fint.
- Varm en god stor pande op og kom lidt olivenolie på panden.
- Salamien og balsamico tilsættes. Salamistykkerne skal have lidt stegeskorpe.
- Løg og peberfrugt tilsættes.
- Basilikum, timian og oregano tilsættes. Lad det hele stege et par minutter.
- Spaghettien tilsættes i panden, når den er kogt mør (al dente) og spaghettien røres godt rundt med salamien m.m.
Tip til opskriften
Alt i alt vil jeg bare sige, at det er en ret, som man altid kan lave. Hvem har ikke altid spegepølse og pasta i hytten. Det kan jo holde sig for evigt.
Velbekomme.