img 3201 | Domestic Science
  • Set
    917

Vi kan også kalde den Tynd sprød æbletærte”.

Jeg elsker det fransk køkken.

Jeg laver i den kommende tid en lille serie af nemme franske kager, som jeg håber mine madkundskabselever giver sig i kast med. Ingen tvang, men de burde lave lidt sødt til mor og far for bare at holde dem ud og indespærret:-)

Jeg elsker at tage mig tid til at lave mad, men nogen gange er det også fedt at lave hurtig, nem og lækker mad. Denne franske bandit er ingen undtagelse! Derfor tænkte jeg også, at det kunne være en sej kage, at sætte eleverne til at lave i hjemmene. Dels fordi det er en nem og lækker kage, og dels fordi den består af råvarer, som vi næsten altid har i hjemmet. Så skal vi ikke ud og handle for meget – og kan fortsat blive hjemme. #stayhomeandcook!

IMG 4844 | Domestic Science
Æblerne kan holde sig pæne i vand.

Med denne opskrifter har du hurtigt knaldet en tærte sammen til den uventede gæst.

 

Ca. 6 personer. 

 

125 g flormelis

250 g butterdej

2 spsk hvedemel

6 æbler

75 g smør

En lille smule sukker

  1. Tænd din ovn på 190º over- og undervarme
  2. Drys flormelisen ud på dit køkkenbord. Rul butterdejen ud i en cirkel herpå. Du kan også lave den firkantet. Men cirkel ser fedt og lækkert ud.
  3. Smid dejen over på et stykke bagepapir og prik dejen med en gaffel.
  4. Kom 2 spsk hvedemel i en finmasket si og drys melet ud over butterdejen. Dette mel skal suge saften fra æbler om et øjesteblik.
  5. Skræl æblerne, udkern og skær dem i kvarte.
  6. Skær æblerne i tynde skiver og læg dem i rosetform på butterdejen (se nedenstående billede). Søg for en lille smule afstand til kanten af dejen. Her vokser dejen flot op omkring æblerne.
  7. Smelt smørret og pensl æblerosetten hermed. Drys lidt flormelis over æblerne.
  8. Bag tærten i 25-30 minutter. Giv evt. tærte et svirpe med grillfunktionen på ovnen, hvis den ikke har tager så meget farve. Bare lige et minut.
 
IMG 4842 | Domestic Science
3 butterplader fra frost. Pensl kanterne med vand eller æg og vende dem i godt med flormelis, mens de rulles ud med en kagerulle.
 
IMG 4843 | Domestic Science
Den færdig dej fra køl. Lige til at anvende. Vend pladen et par gange i flormelis, inden du prikker den med gaffel.
 
 
IMG 4846 | Domestic Science
Tærten kan laves i en form som på dette billede. Her lægges æbleskiverne i rosetter.
IMG 4845 | Domestic Science
På den firkantet dej, kan æblerne lægges i rækker.
   
 

img 3201 | Domestic Science

Jeg kastede mig ud i at lave en lille instruktionsvideo, da det kan være rart at få sat billede på handlingerne. Det kan vi jo ikke med en opskrift og der er ingen gennemgang i disse Corona-tider.

Velbekomme

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide